Bilim insanları korkuttu: Temmuz ayına kadar bitmesi imkânsız!

Hong Kong'da yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarının akciğer dokusu ile gerçekleştirilen bir araştırma, koronavirüsün SARS'tan 3 kat daha fazla patojen ürettiğini gösterdi. Araştırma yapan doktorlardan biri, "Temmuz'a kadar virüsü kontrol altına almanın hemen hemen hiç yolu yok." dedi. 

BİLİM-TEKNOLOJİ 12.04.2020, 13:25 12.04.2020, 13:38
Bilim insanları korkuttu: Temmuz ayına kadar bitmesi imkânsız!

Hong Kong Üniversitesi'nde ilk defa yeni tip koronavirüs (Covid-19) hastalarının akciğer dokularının incelenmesi için bir araştırma gerçekleştirildi. 6 tane koronavirüs hastası, araştırma için akciğer dokularının bir bölümünün alınmasına onay verdi. 

South China Morning Post gazetesinde yer alan habere göre, yapılan araştırma, koronavirüsün 48 saat içinde 100'e yakın defa türeyebileceğini, bu sayının SARS için 10 ila 20 arasında olduğunu gösterdi. Ayrıca, koronavirüsün SARS virüsünden daha yavaş bağışıklık ve solunum yanıtlarına sebep olduğu kaydedildi.

Araştırmayı gerçekleştiren doktorlardan Dr. Jasper Chan Fokwoo, "Bu virüs ninja gibi, vücut içinde bağışıklığı düşürüp ürüyor." açıklamasında bulundu. 

Bilim insanları, düşük şiddette semptom veya görülmeyen semptomların koronavirüsün kontrol edilmesini güçleştirdiğini, bu sebeple önlemlerin devam etmesi gerektiğini belirtti.

Mikrobiyolog Yuen Kwok-yung, "Temmuz'a kadar virüsü kontrol altına almanın hemen hemen hiç yolu yok." dedi. 

Yorumlar (0)