"Belki de uzaylılar aramızda"

Uzaya çıkan ilk Britanyalı astronot olan Helen Sharman, uzaylıların var olduğunu ve hatta Dünya'da bulunuyor olabileceklerini ifade etti.

BİLİM-TEKNOLOJİ 07.01.2020, 12:22
"Belki de uzaylılar aramızda"

Britanya’nın uzaya gönderdiği ilk astronotu, uzaylılar kesinlikle var olduğunu ve Dünya’da bulunuyor olabileceklerini ileri sürdü.

Öncü astronot Helen Sharman, Dünya dışında yaşam konusunun “tartışmasız gerçek olduğunu” fakat çevremizde var olduğunu bildiğimiz yaşama göre tamamen farklı elementlerden oluşmuş olabileceğini anlattı.

Sharman ayrıca, bu varlıkların Dünya’da insanların bilgisi dışında bulunuyor olabileceğini de iddia etti.

"Onları öylece göremeyiz"

Observer Magazine’e röportaj veren Dr. Helen Sharman, “Uzaylılar var. Bu tartışmasız doğru. Evrende milyarlarca yıldız bulunuyor ve orada her türlü yaşam formu olmalı.” diye konuştu.

Sözünü ettiği varlıkların insanlar gibi karbon ve nitrojenden oluşmadığını söyleyen Sharman, “Şu an burada olmaları muhtemel ve biz onları öylece göremeyiz.” diye ekledi.

Uzaya çıkan ilk Britanyalıydı

56 yaşındaki Sharman, 1991 yılının mayıs ayında Sovyetler Birliği'nin modüler uzay istasyonu Mir’e düzenlenen bir misyona katılarak tarihe adını yazdırdı.

Sharman uzaya gidişiyle ilgili olarak şunları söyledi:

"Dünya’ya yükseklerden bakmaktan daha müthiş bir güzellik yok ve o görüntüye ilk şahit oluşumu asla unutmayacağım (…) Kalkıştan sonra atmosferden ayrıldık ve bir anda pencere boyunca ışık akıp geçti. Pasifik Okyanusu’nun üzerindeydik. İhtişamlı masmavi denizler nefesimi kesti."

Verdiği röportajda Sharman, yalnızca uzaya çıkan Britanyalı ilk kişi olarak değil de daha çok Britanyalı ilk kadın olarak anıldığına vurgu yaptı.

Sharman, “Bu, aksi takdirde o kişinin bir erkek olduğunu varsayacağımız anlamına geliyor. (…) Tim Peake uzaya çıktığında bazıları beni kolayca unutup gitti. İlk giden bir erkek olduğunda bu norm haline gelecekti, dolayısıyla bu düzeni bozduğum için çok heyecanlıyım.” sözlerini kullandı.

Yorumlar (0)