Belgeler sızdı: FBI, tüm WhatsApp yazışmalarını okuyabiliyor

Son günlerde ortaya atılan belgeler, Federal Soruşturma Bürosu olarak bilinen FBI’ın; iMessage, WeChat, Telegram ve WhatsApp gibi büyük mesajlaşma platformlardaki yazışmaları ve mesajları okuyabildiğini iddia etti.

BİLİM-TEKNOLOJİ 02.12.2021, 14:52 03.12.2021, 16:23
Belgeler sızdı: FBI, tüm WhatsApp yazışmalarını okuyabiliyor

WhatsApp başta olmak üzere son dönemde, anlık mesajlaşma platformlarındaki gizlilik problemleri daha sık gündem olmaya başladı.

“Mesajlar, üçüncü kişiler tarafından okunuyor”

Ortaya atılan pek çok iddia, bu uygulamalardaki mesajların üçüncü kişiler tarafından okunduğunu işaret ediyor.

Property of the People isimli grup tarafından kamuoyu gündemine getirilen Federal Soruşturma Bürosunun gizli belgeleri, iMessage ve WhatsApp’ın da aralarında olduğu 9 farklı mesajlaşma platformunun, istihbarat servislerine birtakım veriler sağladığını iddia etti.

Rolling Stone’un ortaya koyduğu belge, Apple'ın iMessage ile birlikte Meta'ya ait WhatsApp platformunun, FBI'a en fazla veri sağlayan platformlar olduğunu söylüyor.

Uçtan uca şifreli ve korumalı olduğu belirtilmesine rağmen FBI’ın, bazı hallerde yazışmaları ve mesajlaşmaları takip edebildiği aktarılırken, FBI’ın söz konusu bu platformların ait olduğu firmalardan mesajlarda yer alan kişisel verileri talep edebileceği de öne sürüldü.

FBI’ın; IP adresi, telefon numarası, mesaj tarihi, kişiler ve konum gibi kişisel bilgileri ele geçirebildiği ve bazı metadataları isteyebileceği ifade edildi.

WhatsApp: Mesajlar güvendedir

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Whatsapp yönetimi, “WhatsApp üzerinden yapılan tüm mesajlar güvende olup, mesajlaşmalar da ayrıca uçtan uca şifrelidir. Güvenlik ekiplerinin aktardığı talepleri dikkatli bir şekilde analiz edip ona göre harekete ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)