Bayraktar TB3 bu yıl havalanacak!

İnsansız hava aracı Bayraktar TB3 hakkında bilgiler veren Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir, "TB3'ü bu yıl havada görebileceğiz. SİHA indirip kaldıran ilk ülke olacağız." açıklamasında bulundu.

BİLİM-TEKNOLOJİ 25.03.2023, 14:05 Hakan Öksüz
Bayraktar TB3 bu yıl havalanacak!

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir, gazeteci Hakan Çelik'in sorularını yanıtladı. Baykar Savunma'nın geliştirdiği katlanır kanatlı silahlı insansız hava aracı olan Bayraktar TB3 ile ilgili çalışmaların sürdüğünü kaydeden İsmail Demir, "Üretimde bazı değişiklikler yapılacak. Uçuş testleri ve entegrasyon çalışmasını ardından TB3'ü bu yıl havada görebileceğiz. SİHA indirip kaldıran ilk ülke olacağız." dedi.

"SİHA'ların Libya'daki başarısı görüldü"

Türkiye'nin insansız hava araçlarının Libya gibi bölgelerde gösterdiği performansın dünyanın dikkatini çektiğini belirten İsmail Demir, "Muharebede jet ile farkı yok. Jet uçağının havada kaldığı süre kadar mesafeyi SİHA'larla katedebiliyorsunuz. Bu SİHA'ların havada kalma süresi uzun olacak. Adet olarak da bir fazlalık olacak. Yalnızca Bayraktar TB3 bazlı düşünmemek gerekir. Hürjet ve Kızılelma da var. Hepsini bir araya getirdiğinizde farklı bir güç oluyorsunuz." ifadelerini kullandı.

Bayraktar Kızılelma

F-16 modernizasyonu

Ana gündemlerinin teknoloji geliştirmek olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir, F-16 modernizasyonu hakkında da konuştu. Modernizasyon sürecinde görev bilgisayarının yerleştirilmesi ile aviyonik sistemlerin önemli olduğuna dikkat çeken Demir, "Radar ile birlikte diğer sistemlerin de modernize edilmesiyle son derece gelişmiş özellikler taşıyan bir sistem ortaya çıkacak. Modernizasyonu kendiniz yaptığınız sistemlerde daha özgür oluyorsunuz. Hazır alınan sistemlerde bazı uygulama zorlukları olabiliyor." dedi.

Yorumlar (0)