Bayraktar: Şam şeytanı gibi sevinmeye devam edin!

Baykar Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, Türkiye’ye karşı herhangi bir ambargonun yeni olmadığını belirterek bu tür yaptırımlara sevinenlere sert sözlerle yüklendi.

BİLİM-TEKNOLOJİ 14.04.2021, 14:27 15.04.2021, 08:55
Bayraktar: Şam şeytanı gibi sevinmeye devam edin!

Bayraktar, Kanada’nın SİHA görüntüleme sistemine ihracat yasağı koymasına yönelik açıklamalarda bulundu.

“Ambargo yeniymiş gibi seviniyorlar”

Kanada’nın Türkiye’ye yönelik ihracat yasağının yeni bir durum olmadığını ifade eden Baykar Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, söz konusu olaya yeni bir gelişme imiş gibi sevinenlerin olduğunu söyledi.

Türkiye’ye karşı uygulanan ambargolara sevinenleri Şam şeytanına benzeten Bayraktar, zaten Kanada üretimi olan görüntüleme sistemlerinin yerli teknolojisinin yıllar evvel ASELSAN tarafından yapıldığını hatırlattı.

“Kanada, Karabağ savaşını bahane etti”

Türkiye’ye ihraç ettikleri teknolojileri iptal kararı alan Kanada’nın buna gerekçe olarak ise İHA’ların Karabağ savaşında kullanılmasını gösterdi.

2020’de askıya alınan savunma sanayii ihracat lisanslarını bu kez Kanada tarafından süresiz olarak iptal edildi. Kanada’nın gerekçe göstererek iptal kararı aldığı ürün, ayrıca Libya ve Suriye’de de kullanılan Bayraktar TB-2 insansız hava araçlarında kullanılan görüntüleme ve hedefleme sistemlerini kapsıyor.

Yorumlar (0)