Bayraktar Akıncı TİHA eğitimlerine başlandı

Bayraktar Akıncı Taarruzi İnsansız Hava Aracı (TİHA) eğitimleri, Selçuk Bayraktar'ın iştirak ettiği ilk ders ile başladı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 02.03.2021, 23:44
Bayraktar Akıncı TİHA eğitimlerine başlandı

Firmadan alınan bilgiye göre, Bayraktar Akıncı TİHA eğitimleri, 5 ay boyunca devam edecek. Farklı kuvvetlerden katılan kursiyerler, Akıncı Uçuş Eğitim ve Test Merkezi'nde eğitim alacak. 

Eğitimler çerçevesinde, her bir branş için firma tarafından tek tek hazırlanan müfredat işlenirken, ilk ders firmanın genel müdürü Selçuk Bayraktar tarafından bizzat verildi.



Farklı alanlarda eğitim fırsatı

Eğitim sürecinde faydalı yük operatörü, radar operatörü, bakım teknisyeni, İHA pilotu ve mühimmat teknisyeni eğitimleri sunulurken, kursiyerler bu süre zarfında Akıncı Uçuş Eğitim ve Test Merkezi'nde bulunan PT-1, PT-2 ve PT-3 kodlu 3 tane Bayraktar AKINCI TİHA ile eğitim görme fırsatı yakalayacak.

İlk ders için duyuru, firma ve Selçuk Bayraktar'ın resmi Twitter hesapları üzerinden de paylaşıldı.



"Semalarımızda özgür ve hür..."

Selçuk Bayraktar, konu ile ilgili olarak Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, "AKINCI eğitimleri için farklı kuvvetlerden katılan kursiyerlerimizle bir araya geldik. İlk dersimizde her birimizde büyük bir heyecan vardı. İnşallah, AKINCI ile milyonlarca saat uçuş gerçekleştirerek milletimize gururla hizmet vereceğiz. Semalarımızda özgür ve hür..." ifadelerine yer verdi.

Yorumlar (0)