Bayraktar AKINCI'dan bir rekor daha

Baykar tarafından özgün ve milli olarak geliştirilen Bayraktar AKINCI TİHA, kendisine ait olan milli havacılık irtifa rekorunu 45.118 feete (13 bin 716 metre) taşıyarak üçüncü defa egale etti.

BİLİM-TEKNOLOJİ 22.06.2022, 23:45
Bayraktar AKINCI'dan bir rekor daha

Savunma Sanayii Başkanlığı'nın liderliğinde sürdürülen AKINCI Projesi çerçevesinde Baykar tarafından özgün ve milli olarak geliştirilen Bayraktar AKINCI TİHA'nın iki adet 750 beygirlik motorla donatılan modeli Bayraktar AKINCI B, yine kendisine ait olan milli havacılık irtifa rekorunu bir adım daha öteye taşıdı.

Baykar tarafından yapılan açıklamaya göre, Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na teslim edilmesi için Hava Kuvvetleri Komutanlığı ve Savunma Sanayii Başkanlığı heyetleri huzurunda yüksek hız, yüksek irtifa ve dayanım testleri yapılmak üzere 21 Haziran tarihinde havalanan Bayraktar AKINCI B, yine kendisine ait olan en yüksek irtifa rekorunu üçüncü defa egale etti.

Bir rekor irtifa daha

Test çerçevesinde 45.118 feet irtifaya dek çıkan Bayraktar AKINCI B, 20 saat 23 dakika uçtuktan sonra Çorlu Hava Meydan Komutanlığı'ndaki bulunan Bayraktar AKINCI Test, Eğitim ve Uçuş Merkezi'ne dönüş yaptı.

Önceki rekorlar ise 40 bin 170 ve 45 bin 118 feet olarak ölçülmüştü. 
 

AKINCI ilk defa Anadolu Kartalı'nda

Bayraktar AKINCI B, halihazırda sürmekte olan test çalışmalarının yanı sıra Anadolu Kartalı Tatbikatı'nda da görev yapıyor.

Rekor uçuşunun yapıldığı esnada Doğu Akdeniz'de tatbikat çerçevesindeki senaryoda görev uçuşunu yapan Bayraktar AKINCI, böylelikle Türk Silahlı Kuvvetleri'nin envanterine giriş yaptığı 29 Ağustos 2021 tarihi itibarıyla ilk kapsamlı tatbikatta boy göstermiş oldu.

Bayraktar AKINCI TİHA, İzmir'e bağlı Seferihisar ilçesinde gerçekleştirilen EFES-2022 Müşterek Atışlı Fiili Tatbikatı esnasında Batman'daki üsten kalkış yapmış, ilçedeki Doğanbey Atışlı Tatbikat Bölgesi'nde gösterilen hedeflere atışlarını başarılı bir şekilde gerçekleştirmiş ve Batman'a geri dönmüştü.

Yorumlar (0)