Bayraktar: 3 yıl sipariş alamayacak kadar doluyuz

Bayraktar SİHA’larını üreten Baykar şirketinin genel müdürü Haluk Bayraktar, dünya genelinden yoğun talep aldıklarını ve 3 yıl boyunca sipariş alamayacak kadar dolu olduklarını belirtti.

BİLİM-TEKNOLOJİ 15.08.2022, 15:33
Bayraktar: 3 yıl sipariş alamayacak kadar doluyuz

Ukraynalı vakıf Come Back Alive ile bir söyleşi yapan Haluk Bayraktar, TB2 ve Akıncı dronlarının seri üretimde olduğunu ve her ikisi için de dünya genelinden birçok sipariş aldıklarını dile getirdi. Bayraktar TB2 için toplam 22 farklı ülke ile ihracat anlaşması imzalandığını duyuran Bayraktar, Kızılelma isimli insansız savaş uçağı için de çalışmaların devam ettiğini vurguladı. 

“Ayda toplam 20 SİHA üretebilecek donamımız var”

Baykar’ın üretim kapasitesini artırmayı arzuladıklarını dile getiren Bayraktar, “Üretim kapasitemizi en kısa sürede artırmak istiyoruz. Bu bizim öncelikli hedeflerimiz arasında yer alıyor. Ukrayna’da açılacak bir fabrika ile bunu sağlamayı arzuluyoruz. Şu anki imkânlarımız ile ayda toplam 20 SİHA üretebilecek donamımız var” şeklinde konuştu. 

“Ukrayna’yı stratejik ortağımız olarak görüyoruz”

TB2 ve Akıncı’nın yanı sıra Kızılelma isimli insansız savaş uçağı için de çalışmaların sürdüğünü vurgulayan Bayraktar, Ukrayna’da açılması planlanan fabrikaya büyük önem verdiklerini belirterek, “Ukrayna’yı stratejik ortağımız olarak görüyoruz. O sebeple bu ülkeyi bir üretim merkezi haline getirmek istiyoruz. Araştırma tesisi ve ileri üretim merkezi için inşaat süreci başlamış durumda. İnşallah en kısa sürede burada faaliyetlerin başlayacağını da görürüz” ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)