Bayrağı kim dikti?

Ay'a ilk defa ayak basılan NASA'nın Apollo 11 görevi için Armstrong ile beraber Ay’a giden diğer astronotlardan biri olan Buzz Aldrin'in açıklamaları ile yeniden gündemde.

BİLİM-TEKNOLOJİ 29.01.2020, 10:16
Bayrağı kim dikti?

Dünyamızın tek doğal uydusu olan Ay’a atılan ilk adımın üzerinden 50 sene geçti. Fakat bu göreve ilişkin komplo teorileri de sonlanmış değil.

Apollo 11 görevi Neil Armstrong ile birlikte Ay’a giden bir diğer astronot Buzz Aldrin'in açıklamaları ile bir kez daha gündemde. 

İngiliz Express gazetesinin yer verdiği habere göre, Aldrin, Ay'a ABD bayrağını diken kişinin aslında Neil Armstrong değil kendisi olduğunu söyledi.

Aldrin, Neil Armstrong'un bayrağı diken değil fotoğrafı çeken kişi olduğunu belirtti. Aldrin'in bu açıklamasının ardından Ay yüzeyine ABD bayrağını Neil Armstrong’un diktiğine dair genel kanı değişmiş oldu. 

NASA, önceki hafta neredeyse 50 yıldır ortada dolaşan “ABD Ay’a ayak basmadı” komplo teorisini susturmak için bir paylaşım yapmıştı.

NASA, Ay’a ilk defa ayak basılan tarihi görev olan Apollo 11’e ait 10 binin üzerinde fotoğrafı kamuoyu ile paylaştı.

16 Temmuz 1969 tarihinde Ay'a iniş yapan ilk uzay aracı Apollo 11'de astronot Neil Armstrong, Edwin Aldrin ve Michael Collins görevlendirilmişti.

Apollo 11'in 20 Temmuz günü Ay'ın yörüngesine girmesi sonrasında astronot Neil Armstrong, Ay'a ayak basan ilk insan oldu.

Apollo 11 misyonu komutanı Amstrong'u, yaklaşık 20 dakika geçtikten sonra astronot Aldrin takip etti ve bu sayede Ay'a ayak basan ikinci kişi oldu.

Yorumlar (0)