Barmen robot piyasaya sürülmeye hazır

Endüstri 4.0 teknolojileri, kendini her ortamda hissettiriyor. Endüstri 4.0 teknolojisini bu sefer de barmen robotlarla yaşayacağız.

BİLİM-TEKNOLOJİ 17.09.2019, 15:01 24.09.2019, 11:45

Alman endüstriyel robot ve otomasyon firması olan KUKA inovasyon çözümlerine devam ediyor. Barmen iş ortağı robotunu (Cobot-Collobrative Robot ya da HRC-Human-robot Collaboration) 2015 yılında tanıtmıştı ve üretimini başlatmaya hazır olduklarını resmi sitesinde duyurdu.

İsmi Alman bira markasından geliyor

İsmini Alman bira markası Paulaner’dan alan BierPaulii hassas ayarlı yapay zekası sayesinde bardağı kırmadan tutabiliyor, bardağın doluluk oranını saptayabiliyor ve birayı en kusursuz hâliyle servis ediyor. Barmen robot sadece bardağı doldurmuyor, aynı zamanda da durulayıp bardağı yeniden kullanmaya hazırlayabiliyor.

Her platformda kullanılabiliyor

İster evinizde, iş yerinizde kullanabileceğiniz robotun kurulumu çok kolay. Otonom şekilde etrafını tanımlayabilen robot BierPaulii, 1,6 m x 1 m alanda çalışıyor ve iki ayrı tipi olan işbirlikçi robotların ağırlıkları sırasıyla 24 ve 30 kilogram. BierPaulii, yüksek performansı, esnek sensör teknolojisi ve 7 ekseninin olması sayesinde çok geniş bir alanda, yüksek performansla çalışma kabiliyetine sahip.

İnsan hareketine duyarlı

Yapay zeka güvenlik teknolojisiyle geliştirilen yazılımına sahip olan robotu her platformda kullanılabiliyor. Barmen robot Paulii, insan hareketine hassas ayarlarla duyarlı ve en güvenli pozisyonunu hiçbir kazaya sebep olmadan alabiliyor.

Alman patent ve sertifikalandırma firması TÜV’den patenti alınan KUKA’nın inovatif iş birlikçi robotu BierPaulii’nin üretimine hazır olunduğunu web sitesinde açıkladı.

Yorumlar (0)