Baktı ki silen yok, WhatsApp kararını verdi!

Tepki toplayan "zorunlu sözleşme" kararıyla ilgili WhatsApp'tan yeni açıklama geldi.

BİLİM-TEKNOLOJİ 20.02.2021, 17:02 20.02.2021, 17:19
Baktı ki silen yok, WhatsApp kararını verdi!

Amerikan sosyal medya platformu Facebook bünyesinde bulunan ikili ve çoklu mesajlaşma platformu WhatsApp’ın AB ve İngiltere dışında dünyaya dayadığı zorunlu sözleşme kararı gündemden düşmedi.

Dikte ettiği zorunlu güncelleme sonrası kullanıcı sayısında azalma görülen ancak gösterilen tepki nispetinde kullanımından vazgeçilmeyen WhatsApp, kayıp-kazanç değerlendirmesi yaptıktan sonra kararını verdi.

Sözleşme hatırlatmalarına tekrar başlayacağız

"Güncellememiz Hakkında Daha Fazla Bilgi" uyarısıyla açıklama yapan WhatsApp, "kullanıcıların WhatsApp'ı kullanmayı sürdürmeleri için, ilgili sözleşmeyi kabul etmeleri gerektiğini" kullanıcılara hatırlatmaya başlayacaklarını bildirdi.

Hâlâ "yanlış anlaşılmaları gidermeye çalışıyoruz" diyorlar

WhatsApp'ın yazısında, güncelleme ile ilgili daha önce çok fazla yanlış bilgiyle karşılaştıkları vurgulanarak, yanlış anlaşılmaları gidermek amacıyla yoğun bir biçimde çalışmayı sürdürdükleri belirtildi.

Uygulamayı silen yoksa, dayatmaya devam!

WhatsApp'ın resmi blog sitesinden yayınlanan yazı, WhatsApp'ın tüm tepkilere karşın geri adım atmayacağını ortaya koydu.

WhatsApp'ın bu kararında ise kullanıcıların Telegram, Signal ve BİP gibi alternatif uygulamaları yüklemesine rağmen, kitlesel alışkanlık sebebiyle WhatsApp'ı silmemiş olmaları etkili oldu.

Türkiye'deki WhatsApp kullanıcılarının büyük bölümü Telegram, Signal ve BİP gibi mesajlaşma uygulamalarını indirmiş ancak WhatsApp'ı da silmeyerek durumun netleşmesini beklemişti.

Yorumlar (0)