Bakan Varank: 7 aşı projesi ile 7 ilaç geliştirme projesi var!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "COVID-19 Türkiye Platformu" bünyesinde 7 farklı aşı projesi ile 7 farklı ilaç geliştirme projesinin bulunduğunu ifade etti. 

BİLİM-TEKNOLOJİ 02.04.2020, 10:29 02.04.2020, 11:03
Bakan Varank: 7 aşı projesi ile 7 ilaç geliştirme projesi var!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "COVID-19 Türkiye Platformu" koordinasyonunda düzenlenen Aşı ve İlaç Geliştirme Sanal Konferansı'nda önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Varank, "COVID-19 Platformu altında 7 farklı aşı projesiyle kimyasal ve biyoteknolojik yöntemlerin uygulanacağı 7 farklı ilaç geliştirme projesi yer alıyor. Bu ekipte çalışan tüm araştırmacılarımıza sonsuza kadar güveniyoruz." dedi. 

Varank, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele konusunda bazı kırmızı çizgilerin bulunduğuna dikkat çekerek, "Emekçilerimizin işini kaybetmemesi, hanelerin gelir seviyesinin korunması, temel ihtiyaçların karşılanması, sağlık hizmetlerine erişim asla taviz vermeyeceğimiz alanlar. Bütün vatandaşlarımız lütfen müsterih olsun. Bu süreç geçene kadar yanlarında olmaya, çalışmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı. 

TÜBİTAK'ın (Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu) aşı ve ilaç geliştirme projelerindeki temel araştırmalara öncülük ettiğini kaydeden Varank, şunları söyledi:

"Ülkemizde aşı ve ilaç konusunda çok önemli etkinlikler bulunuyor. Aşı ve ilaç araştırma gruplarımızı zaten oluşturmuştuk. Covid-19 ile mücadelede bu daha da etkin hale geldi. Covid-19 alt platformunu kurduk. COVID-19 Platformu altında 7 farklı aşı projesiyle kimyasal ve biyoteknolojik yöntemlerin uygulanacağı 7 farklı ilaç geliştirme projesi yer alıyor. Bu ekipte çalışan tüm araştırmacılarımıza sonsuza kadar güveniyoruz. Her türlü ihtiyacınızı karşılayacağımızdan emin olabilirsiniz. Hepimiz sizlerden gelecek güzel haberleri bekliyor olacağız."

Yorumlar (0)