"Aynı test, aynı hemşire, farklı sonuçlar..."

Dünyaca ünlü girişimci Elon Musk, aynı gün içerisinde dört defa yeni tip koronavirüs (Covid-19) testi yaptırdığını, bunlardan ikisinin negatif, diğer ikisinin ise pozitif sonuçlandığını ifade etti. 

BİLİM-TEKNOLOJİ 13.11.2020, 15:03 14.11.2020, 13:32
"Aynı test, aynı hemşire, farklı sonuçlar..."

Milyarder iş insanı Elon Musk, yeni tip koronavirüse (Covid-19) ilişkin açıklamalarıyla gündeme gelmeye devam ediyor. 

Tesla ve SpaceX'in kurucusunun yaptığı son açıklamalar yine ortalığı karıştırdı. 

Aynı gün içerisinde 4 defa yeni tip koronavirüs (Covid-19) testi yaptırdığını belirten Elon Musk, söz konusu testlerin farklı sonuçlar verdiğini ifade etti.

49 yaşındaki iş insanı, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, düzmece olayların yaşandığına dikkat çekti.

Kendisine aynı hemşire tarafından aynı makine ile dört defa yeni tip koronavirüs (Covid-19) testi uygulandığını aktaran Elon Musk, bunlardan ikisinin negatif, diğer ikisinin ise pozitif sonuçlandığını ifade etti. 

Elon Musk, paylaşımı ile yeni tip koronavirüs (Covid-19) testlerine güvenilmeyeceğini ima etmiş oldu. 

Ülkelerin yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında karantina uygulamasına başvurmalarını ve sokağa çıkma yasağını hayata geçirmelerini "hata" olarak değerlendiren Elon Musk, insanların pandemi nedeniyle mantıksız düşünmeye başladıklarını ifade etmişti. 

Elon Musk, ölüm oranlarının düşük olduğuna dikkat çekerek, sadece risk grubunda olanların karantina altına alınması gerektiğini söylemişti.

Harvard Üniversitesi'nden epidemiyoloji ekibi ile birlikte antikor çalışmaları yürüttüklerini belirten Elon Musk, Tesla'nın CureVac için aşı makineleri ürettiğini kaydetmişti.

Yorumlar (0)