Aydın Büyükşehir Belediyesi, elektrikli deniz temizlik aracı üretti

Çevreci projelerle farkındalık oluşturan çalışmalar gerçekleştiren Aydın Büyükşehir Belediyesi, üretken bir tavırla çalışmalarına devam ediyor. Öncesinde deniz süpürge aracı, deniz dronu ve yüzer kepçe üreten Denizcilik Daire Başkanlığı ekipleri, sürdürülebilir yollarla doğayı temiz tutmak ve korumak için, tamamıyla güneş enerjisi ile çalışan elektrikli deniz temizlik aracı üretti.  

BİLİM-TEKNOLOJİ 19.04.2022, 15:49 20.04.2022, 09:23
Aydın Büyükşehir Belediyesi, elektrikli deniz temizlik aracı üretti

Çevreci projelerle adından söz ettiren Aydın Büyükşehir Belediyesi, üretken faaliyetlerine yenisini eklemeye devam ediyor.

Deniz temizlik aracındaki fan motorunun denize uyumlu bir şekilde dönüştürülmesi ve belediye ekiplerince elektronik aksamının üretilmesi, yapım sürecinden itibaren özverili bir eser olduğunu gösteriyor. Güneş enerjisi ile enerji üreten bir sistemi bulunan deniz temizlik aracı; kolay yönetilebilir, hızlı ve taşınabilir olması sebebiyle hem geniş kullanım alanı ortaya koyuyor, hem de fosil yakıt olmadan çevreci bir temizlik sağlıyor. 

“Başkan Çerçioğlu’nun çok önemli katkıları var” 

Bu çevreci projenin uygulanması konusunda Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun önemli bir desteğinin olduğunu söyleyen Denizcilik Daire Başkanı Barış Tarım, “Son dönemlerdeki enerji sıkıntısı ile beraber güneşten faydalanma ve kendi üretimimiz olması adına bu tarz bir çalışma yaptık. Bunda Başkanımız Özlem Çerçioğlu’nun çok önemli destekleri ve katkıları var. Onun vesilesiyle bu projelere adım atıyoruz ve bunları yapıyoruz” sözlerini kullandı. 

“Güneş enerjisi konusunda farkındalık açısından önemli bir proje” 

Yenilenebilir enerjinin yaygınlaştırılması ve güneş enerjisine vurgu yapmak bakımından bir farkındalık projesi olduğunu söyleyen Barış Tarım, “Güneş panelleri ile desteklenen ve uzaktan kumandalı elektrik motorları kullanıyoruz. Böylece denizlerimizi temizlemek için uğraşacağız. Güneş enerjisi konusunda farkındalık açısından önemli bir proje. Kaynaklarımızın büyük bölümünü fosil yakıtlarda kullanıyoruz, mümkün olduğunca güneş enerjisini tercih edersek verimlilik için çok daha iyi olur. Aracı imal ettiğimiz süreçte Fen İşleri’nden solar panel teslim aldık, fan motoru vardı ve onu denize uyumlu bir duruma getirdik, kendi kendimize elektronik aksamını da yaptık. Büyükşehir Belediyemizin bir ürünüdür” açıklamasını yaptı.

“Çevreye duyarlı bir belediye anlayışı var”

Elektrikli deniz temizlik aracının üretilmesi konusunda çevreye duyarlı bir belediyeciliğin olduğuna vurgu yapan Mehmet İlban, “Dünyadaki en önemli problemlerden biri, çevreye çözüm üretebilmek ve duyarlı olabilmektir. Aydın Büyükşehir Belediyesi’ni izliyoruz, güzel işler yapıyor. Güneşten enerjisini üreten bir sistemle temizleme sisteminin yapılması, duyarlılık hassasiyeti olan bir yerel yönetimde yaşadığımız hissini veriyor, çok mutluyuz. Bu tarz şeylerin yapılması çok iyi, çevre hepimizin” açıklamasını yaptı.

Yorumlar (0)