Ay'a gitmek için 8 gönüllü aranıyor!

Ay'a gidecek ilk turist olarak bilinen Japon milyarder Yusaku Maezawa, SpaceX'in 2023 yılında Ay'a düzenleyeceği "dearMoon" turu için 8 gönüllü aradığını açıkladı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 03.03.2021, 11:14 04.03.2021, 09:08
Ay'a gitmek için 8 gönüllü aranıyor!

Geçtiğimiz yıllarda Japon milyarder Yusaku Maezawa’nın, Ay’a düzenlenecek tarihi yolculuğa katılacak ilk turist olacağı açıklanmıştı. 2023’te yapılacak ve gidişi 3 gün, dönüşü 3 gün sürecek bu yolculukta Japon milyarder, SpaceX’in yeni uzay aracıyla Ay’ın etrafından dolaşıp tekrar dünyaya dönecek. 

“dearMoon” olarak adlandırılan bu yolculukla ilgili Maezawa, geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından ilginç bir duyuru yayınladı ve buna göre Ay’a yapılacak bu yolculuk için kendisine eşlik etmek üzere 8 gönüllü arandığını duyurdu. 

Konuyla ilgili detayları aktaran Maezawa, bu sekiz kişinin hangi niteliklere sahip olması gerektiğini de açıkladı. İnsanlığa ve bütün toplumlara katkıda bulunabilecek herkesi davet ediyorum diyen Maezawa, bu kişilerin sınırları zorlayabilmeleri ve bu yolculuğa katılacak diğer kişileri destekleyecek beceriye sahip olmaları gerektiğini söyledi. Ayrıca bu sekiz gönüllünün seçiminde bu iki kriterin çok önemli ve ayırt edici olduğuna da dikkat çekildi.

Katılımcıların hiçbir ücret ödemeyeceği bu tarihi yolculuk, SpaceX’in Starship roketiyle gerçekleştirilecek. 

Yorumlar (1)
cuneyt 3 yıl önce
beni götürsün ben gönüllüyüm nası başvuru yapılır