Avrupa Uzay Ajansı, Ay’daki ilk kolonilerin nasıl görüneceğini paylaştı

Avrupa Uzay Ajansı, ilerleyen dönemlerde Ay'da kurulması öngörülen ilk kolonilerin nasıl olacağını gösteren gerçekçi bir kısa filmi Venedik Bienali'nde yayımladı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 07.06.2021, 01:16 07.06.2021, 18:00
Avrupa Uzay Ajansı, Ay’daki ilk kolonilerin nasıl görüneceğini paylaştı

Avrupa Uzay Ajansı ile Owings & Merrill ve Skidmore adlı mimarlık şirketi, ilerleyen dönemlerde Ay'da kurulması öngörülen ilk kolonilerin nasıl olacağını gösteren kısa filmi Venedik Bienali'nde yayımladı.

"Geleceği hayal etmemizi sağladı"

Avrupa Uzay Ajansı uzmanları ve MIT (Massachusetts Teknoloji Enstitüsü) Havacılık ve Uzay Departmanı'nda profesör olarak görev yapan eski NASA astronotu Jeffrey Hoffman’ın destek verdiği 4 dakikalık kısa film, Ay’da hayatın gerçekçi bir şekilde nasıl olacağını gösterirken, Ay modülünün yakından detayları, misafirlerin Ay ortamındaki günlük hayatı hayal etmeleri ve tasarımı mümkün kılan teknoloji ve mühendisliği anlamalarını sağlıyor.

Mimarlık şirketinin tasarımcısı Daniel İnocent, "Burada karşı karşıya kalınan zorluklar yeni çözümlere ilham kaynağı oldu ve insanlık için gezegenimizin ötesinde bir gelecek hayal etmememizi sağladı.” sözlerini sarf etti.

Kısa filmde yer verilen konsept yapıların genişleyebilmesi ve yüksek hacim-kütle oranı vasıtasıyla normal boyutunun neredeyse iki katına çıkabilmesi öngörülüyor. Mevzubahis yapıların hem astronotlarca hem de uzay istasyonundan uzaktan kontrol edilen robotik araçlarla kurulumu yapılabilecek.

Yorumlar (0)