Avrupa'dan Facebook'a kötü haber!

Resmen duyuruldu. Türk kullanıcıların kişisel verilerini hamuduyla toplayıp arşivleyen ve kullanan Facebook’a, çereze bile katlanamayan Avrupa'dan kötü haber geldi.

BİLİM-TEKNOLOJİ 14.01.2021, 07:57 15.01.2021, 09:18
Avrupa'dan Facebook'a kötü haber!

Türkiye, Avrupa Birliği üyesi ülkelerle İngiltere hariç tüm dünyaya dayatılan Facebook'un sahip olduğu WhatsApp'ın "Gizlilik Sözleşmesi" ya da "Veri İşleme Koşulları" zorbalığını tartışırken, WhatsApp sözleşmesinden uzak tutulan Avrupa'dan doğrudan Facebook ana şirketine kötü haber geldi.

Avrupa Adalet Divanı'nın başsavcısı Michal Bobek, dünyanın en büyük sosyal medya platformlarından Amerikan teknoloji şirketi Facebook'a "kişisel verilerin korunması" ile ilgili AB (Avrupa Birliği) üyesi bütün ülkelerde gerçek ve tüzel kişiler tarafından dava açılabileceği cihetinde görüş bildirdi.

Avrupa Birliği'nin en yüksek hukuki idaresi olan Avrupa Adalet Divanı'nın başsavcısı Michal Bobek, hudut ötesi veri işlemleri ihlalleri konusunda, ilgili Avrupa Birliği ülkesinde de gerçek ve tüzel kişiler tarafından dava açılabileceğine karar verildiğini duyurdu.

Belçika'nın veri güvenlik kurumu, Amerikan devi Facebook'tan, Belçika'da bazı "çerezleri" izinsiz kullanmamasını, gerekebileceğinden çok daha fazla veri toplamamasını ve bu biçimde toplanan kişisel verilerin arşivlenmeyip tamamen silmesini istemişti. Facebook'un bu talebi reddetmesi sonrası veri güvenlik kurumu, Brüksel mahkemesine giderek hukuki sürecin başlatılmasını sağlamıştı.

Yorumlar (0)