Avrupa bozuk korona tanı kitiyle uğraşırken Türkiye yerli test kiti üretti

Bir iki ay önce koronavirüs ile mücadelede tanı kitinin Çin’den getirtilmesi konusunda tartışmalar yapılırken Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, müjdeyi verdi. Artık Türkiye'de yerli ve milli olarak başarılı bir şekilde üretebiliniyor.

BİLİM-TEKNOLOJİ 06.06.2020, 00:13 Hanife
Avrupa bozuk korona tanı kitiyle uğraşırken Türkiye yerli test kiti üretti

TVNET'te canlı yayın programına katılan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, yapılan çalışmalarla ilgili soruları cevapladı.

bakan-avaran-yerli-tanı-kitini-tanıttı.jpg

Bakan Varank, korona tanı kitini tanıttı
 

Bakan Varank katıldığı canlı yayında, koronavirüsün belirlenmesini sağlayacak Türkiye'de geliştirilen yerli korona tanı kitini tanıttı.

Bakan Varank, koronavirüs ile mücadelede tanı kitlerin gündem konularından bir tanesi olduğunu bu yüzden yayına gelirken bir tane yerli tanı kitini getirdiğini söyledi.

Varank: Biz artık üretebiliyoruz

bakan-avaran-yerli-tanı-kitini-tanıttı.jpg


Bakan Varank, bir buçuk ay öncesi Çin’den geldi-gelmedi tartışması yapılan tanı kitinin artık Türkiye’de üretildiğini açıkladı. Varank,  Türk Lab’ın bu antikorları artık başarıyla ürettiğini ve Sağlık Bakanlığından onay aldıklarını söyledi.

Firmadan bahseden Varank, Firmanın güçlü bir firma olduğunu, dünyanın her tarafına test kiti satabilen ve DSÖ'nün HIV testlerinin büyük bir kısmının tedarikçilerden biri olduğunu belirti. Varank, antikor testini kamuoyu ile paylaşmak istediği için yayına getirdiğini ve tanı kitinin kandan yapılan bir antikor testi olduğunu söyledi.


 

Yorumlar (0)