Ateş ve Su Oyunu Oyna

Ateş ve Su oyununda Su Kız ve Ateş Oğlan var. Oyun 2 kişiyle veya tek kişiyle oynanabilir.

BİLİM-TEKNOLOJİ 12.07.2020, 22:25 20.07.2020, 23:14
Ateş ve Su Oyunu Oyna

Ateş ve Su Oyunun Ekranını Tanıyalım

2 kişiyle oynarsanız, oyunculardan biri Ateş Oğlan diğeri Su Kız olacaktır. Seri halde olan oyunun ilk bölümü ‘Forest Temple’ bölümüdür. Mavi renkte olan Su Kız’ı hareket ettirmek için A (sola doğru hareket etmek için), D (sağa doğru hareket etmek için) ve W (zıplamak için) kullanılır. Su Kız ateş (lav) çukuruna, Ateş Oğlan su çukuruna düşerse oyun biter. Oyunda ayrıca bir de yeşil çukur bulunmaktadır. Yeşil çukura iki oyun karakterinin de düşmemesi gereklidir. Oyun bittiği zaman tekrar en baştan başlamanız gereklidir.

Oyunda yerde yeşil yapışkanlar göreceksiniz. Bunlara basmak oyun karakterlerini incitebilir. Bunlara basmamak için hem hareket veren hem de zıplama yapan tuşlara aynı anda basmanız gerekir. Ateş Oğlan’ın yeşil yapışkanlara basmaması için, sağa doğru hareket ediliyorsa sağ ok- yukarı ok tuşuna aynı anda basılmalıdır. Su Kız da ise D ve W tuşu zıplayarak sağ hareketi gerçekleştirir.

Oyun Nasıl Oynanır?

Oyundaki amaç; Ateş Oğlan’ın kırmızı elmasları, Su Kız’ın mavi elmasları hızla toplamasıdır. Oyunda bazı geçitler bulunur. Bu geçitlerden geçebilmek içi, geçide giden yol üzerinde rastladıkları butonların kullanılması gerekir. Karakterlerden biri butonun üzerinde sürekli durarak, butonu basılı tutarken; geçit diğer karakterin zıplayarak üzerine çıkabileceği seviyeye gelecektir. Örneğin Ateş Oğlan buton üzerinde durarak Su Kız’ın geçidi geçmesine yardımcı olur. Su Kız bir üst seviyede duran yolun üzerine çıkar. Yolda duran buton üzerine basarak, kendinin az önce çıktığı geçidin tekrar Ateş Oğlan’ın zıplayabileceği seviyeye inmesini sağlar.

Yollarına çıkan kübik kutuyu iterek, yollarının üzerindeki zıplayarak çıkamadıkları basamaklara çıkmak için kademe olarak kullanmak zorundadırlar. Kübik kutuyu duvar dibine kadar asla itmeyin. Sonradan kübik kutuyu sağ tarafta yer alan üst seviyedeki duvara çıkmak için kademe olarak kullanmak zorunda kalacaksınız. Bu oyunun bu level için çıkış kapısına ulaşmanızı sağlayacak son kademesidir.

Yollarının üzerinde olan tüm elmasları toplayarak, yanmadan çıkış kapısına gelirler. Çıkış kapısının her ikisi için de açılabilmesi için ikisi de aynı anda kapı önünde olmak zorundadır. Çıkış kapısı açıldığında sonraki level (seviyeye) geçmiş olunacaktır.

Yorumlar (0)