Astronomik ücretiyle ilk uzay oteli 2022’de!

Uzay turizmi hızla gerçekliğe dönüşüyor. Teksas’lı bir startup şirketi olan Orion Span, ilk uzay otelini 2022’de hizmete sokmayı planladıklarını açıkladı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 20.09.2019, 16:21 22.09.2019, 15:33

ABD’li startup şirketi Orion Span, 70 milyon sterlin yatırımla ilk uzay otelini, “Aurora” 2022 yılında hizmete sokmayı planladıklarını açıkladı. Türkçe anlamı şafak olan uzay oteli Aurora'nın yeryüzüne irtifası 200 mil ( yaklaşık 322 km) olacak olan otelde 4 misafir, 2 kişilik mürettebat tarafından karşılanacak.

Uzay otelinde kalmanın bedeli 6,7 milyon sterlin

Lüks uzay oteli “Aurora”, 12 gün sürecek uzay yolculuğunun tek kişilik bedeli 6,7 milyon sterlin olacak.

Uzaya fırlatıldıktan hemen sonra hizmete başlayacak

Orion Span’ın kurucusu Frank Bunger, “Aurora İstasyonu uzaya fırlatılır fırlatılmaz hizmete girecek, misafirleri nispeten düşük ücretlerle hızlıca uzaya götürebilecek ve asla unutamayacakları tecrübeler yaşatacak.” Uzay otelinin misafirleri, sıfır yerçekimini deneyimleyebilecekler. Aynı zamanda araştırmada, yiyecek yetiştirmede rol alabilecekler. Uzay otelinde konaklamak için başvuruda bulunan kişiler, içeriğinde online derslerin olduğu sertifika programına katılacaklar. Eğitim programları yaklaşık 24 ay sürecek. Uzay oteli Aurora’nın misafirleri 24 saat içinde 16 gündoğumu ve günbatımı izleyebilecek.

Aurora talebe göre mimarisini genişletebilir

Bunger, “Aurora istasyonunun mimarisini kolayca genişleyebilecek şekilde dizayn ettik, talep olması durumunda da Aurora’yı Dünya üzerinde yükselen bir şehir gibi büyütebiliriz.” diye ifade etti.

Kayıtlar başladı

Orion Span kayıtlara başladı ancak 55 bin sterlin depozito ücreti ödenmesi gerekiyor.

Yorumlar (0)