Askıya alınan hesaplar geri verilecek mi? Elon Musk açıkladı

Twitter’ın yeni sahibi Elon Musk, askıya alınan hesaplar ile ilgili müjdeli bir haber verdi. Bu hesaplar için genel af uygulayabileceklerini belirten Musk, “Birkaç kısıtlamayla hepsinin geri gelmesine izin verebiliriz” dedi. 

BİLİM-TEKNOLOJİ 24.11.2022, 09:25 25.11.2022, 11:12
Askıya alınan hesaplar geri verilecek mi? Elon Musk açıkladı

Dünyaca ünlü sosyal medya platformu Twitter’ı 44 milyar dolara satın alarak tüm dünyanın dikkatini çeken Elon Musk, köklü değişiklikler yapmaya devam ediyor. Musk’ın Twitter’a ilişkin son önerisi ise askıya alınan hesaplarla ilgili oldu. Ünlü iş insanı, “Yasayı çiğnemeyen veya korkunç spam yapmayan” hesapların Twitter’a geri dönmesine izin verilmesini önerdi. Eski Twitter yönetimi, bir dizi kuralları ihlal eden bütün hesapları askıya almıştı. Askıya alınan hesapların genel gerekçeleri ise; nefret dolu içerik, kötüye kullanım, yanlış bilgilendirme, aşırıcılık, şiddet tehditleri, mahremiyet veya telif hakkı ihlali olarak duyurulmuştu.

Askıya alınan hesaplar kısa süre içerisinde geri dönebilir

Kapanan tüm hesapların, Musk’ın bu yeni adımıyla birlikte kısa süre içerisinde yeniden Twitter’a dönmesi bekleniyor. Musk, kısa süre önce Donald Trump, Kathy Griffin ve daha fazlasının hesaplarındaki yasakları kaldırıldı ve Twitter'ın sorunlu tweetlerin görünürlüğünü sınırlayarak iletişim özgürlüğüne değil, ifade özgürlüğüne odaklanan bir politikayı destekleyeceğini söyledi.

Twitter’da günlük aktif kullanıcı sayısı 259,4 milyona çıktı

Sosyal medya platformunun haftalık aktif kullanıcı sayısına ilişkin bir grafiği kişisel hesabından paylaşan Elon Musk, Twitter’a geçen hafta günlük 1,6 milyon aktif kullanıcı eklendiğini duyurdu. Böylelikle Twitter, geçen hafta günlük 259,4 milyon aktif kullanıcıya erişerek rekorunu güncellemiş oldu. Ekim ayı başında günlük ortalama aktif kullanıcı sayısı 250,5 milyon olarak açıklanmıştı.

Yorumlar (0)