ASELSAN’ın yeni silahı göreve hazır

ASELSAN, kara ve hava savunması görevlerini icra etmek üzere geliştirdiği Göker 35 milimetre Çok Amaçlı Silah Sistemi'ni göreve hazır duruma getirdi.

BİLİM-TEKNOLOJİ 01.02.2022, 18:15
ASELSAN’ın yeni silahı göreve hazır

ASELSAN, özgün entegrasyon ve sistem tasarımı yaklaşımıyla deniz ve kara platformlarında kullanılabilen yeni silah sistemleri geliştiriyor. Kolluk güçlerinin talepleri ve sürekli olarak değişen tehditleri dikkate alan firma, mevcut ürünlerine de yenilerini dahil ediyor.

Firma, bir süredir üzerinde çalışmakta olduğu Göker ile atış testleri yaptı. Firmanın öz kaynaklarıyla sürdürülen Göker 35 milimetre Çok Amaçlı Silah Sistemi'nin kabiliyet gösterim atışları ve işletme testleri, MSB (Milli Savunma Bakanlığı) Karapınar Atış Alanı'nda gerçekleştirildi.

Göreve hazır

Mini/mikro İHA (insansız hava aracı) sınıfında kategorize edilen, oldukça zorlu ve küçük hedefleri beklenenin çok çok üzerinde menzillerde yok etmeyi başaran sistem, kara hedeflerinde de oldukça uzun menzillere kadar etkili olduğunu ortaya koydu. Gerçekleştirilen testler sistemin göreve hazır durumda olduğunu kanıtladı.

Göker Sistemi, hudut bölgelerinde ve sabit tesislerde konuşlanmak üzere, kara ve güncel çok alçak irtifa hava savunma gereksinimlerine yanıt verecek biçimde tasarlandı.

Söz konusu sistem, 'ATOM 35 milimetre Parçacıklı Mühimmat'ın kuvvet çarpanı olarak kullanımıyla birlikte mini/mikro insansız hava aracı, helikopter, maket uçak gibi hava hedeflerine karşı 4 kilometreyi aşan menzilde etkin olacak. Kara hedeflerine karşı da 5 kilometreyi aşan menzilde caydırıcılık sağlayacak olan sistem, geniş yükseliş ekseni özelliğiyle dağlık bölgelerde düşük alçalış açılarına atış olanağı sağlayacak. Sistem, bu sayede hem hava hem de kara hedeflerine karşı yüksek başarıyla sahada kullanım alanı sunuyor olacak.

Yorumlar (0)