Arjantin ülkesinde Mars koşullarını simüle edecek

Arjantin, “Solar 54” isimli projeyle Mars’ın yaşam koşullarını simüle etmeye odaklandı. La Rioja’da Mars koşullarına çok benzeyen jeolojik ortamda Mars tabiatını incelemek amacıyla entegre laboratuvarlar inşa edilecek.

BİLİM-TEKNOLOJİ 23.01.2021, 14:07 25.01.2021, 11:24
Arjantin ülkesinde Mars koşullarını simüle edecek

Arjantin tarafından, Güney Amerika ülkesindeki özel uzay sanayisi ve kamu sanayisini bir araya getirebilmek maksadıyla Mars’ın yaşam koşullarını simüle edecek bir projenin duyurusu gerçekleştirildi. Solar 54 adıyla bilinen proje, Mars’a benzeyen jeolojik özellikleri bünyesinde barındıran Arjantin La Rioja’da yapılacak.

“Mars’a en çok benzeyen yerlerden…”

Solar 54’ün eş zamanlı kurucusu Martin Bueno’nun projeye dair yapmış olduğu açıklamada, “Bu kısmın tamamı yalnızca Mars’a görüntü olarak benzemiyor, bununla beraber benzer toprak türlerine, aşırı sıcaklıklara ve yaklaşık aynı iklime de sahip. Bu da burayı dünyada Mars’a en fazla benzeyen yerlerden birisi yapıyor.” şeklinde konuştu.

Entegre laboratuvarlar kurulacak

Yeni girişim, inşaat ile hızlı genişleme amacıyla çevre dostu bir sistemin yapılmasının yanında montaj, nakliye ve kurulum sağlayan bir sistemin geliştirilmesini de bünyesinde barındırıyor. Mars’ın habitatını incelemek amacıyla uzay teknolojilerinin geliştirilmesi ve araştırılması için entegre laboratuvarlar kurulacak.

Yorumlar (0)