Araştırmacılar 'maymun-domuz melezleri' üretti

Çinli araştırmacılar, organ nakli için "insan organlarını hayvanlarda büyütme" çalışmasının parçası olarak, maymun-domuz melezleri üretti.

BİLİM-TEKNOLOJİ 07.12.2019, 20:04
Araştırmacılar 'maymun-domuz melezleri' üretti

Independent Türkçe'nin haberine göre iki kimera domuzcuğu da doğduktan sonraki bir hafta içinde öldü. Ancak iki domuzcuğun da kalplerinde, karaciğerlerinde, dalaklarında, akciğerlerinde ve derilerinde makak maymunu DNA'sı keşfedildi.

New Scientist tarafından yayımlanan çalışmaya göre, melezler IVF kullanılarak dişi bir domuza konulan en az 4 bin embriyodan üretildi.

Pekin'deki Kök Hücre ve Üreme Biyolojisi, Ana Devlet Laboratuarı'ndan bir ekip, hücreleri ve onların soyundan gelen hücreleri takip etmelerini sağlayan bir floresan protein üretmek için maymun hücrelerinin genetiğini değiştirdi.

Bu değiştirilmiş hücreler, döllenmeden 5 gün sonra domuz embriyolarına enjekte edildi.

İkisi kimera olmak üzere, 10 domuz yavrusu dünyaya geldi. Öte yandan, maymun hücreleri, kalan domuz hücrelerinin binde biri ve 10 binde birinde meydana geldi.

Bilim insanları, daha yüksek maymun DNA'sı konsantrasyonuna sahip, sağlıklı hayvanlar doğması için yaptıkları deneyleri tekrarlamayı ve sonunda bir hayvanı sadece maymun DNA'sı içeren bir organla dünyaya getirmeyi amaçlıyor.

Yorumlar (0)