Apple’ın kazancı belli oldu! Rekor gelir…

Tüm dünyada enflasyon oranları hızla yükselirken Apple, yılın ikinci çeyreğine ilişkin finansal raporunu paylaştı. Bu süreçte Apple’ın kazanç verileri dudak uçuklattı. 

BİLİM-TEKNOLOJİ 29.07.2022, 13:20 31.07.2022, 11:33
Apple’ın kazancı belli oldu! Rekor gelir…

2022 yılının ilk aylarından itibaren birçok teknoloji devinin gelirlerinde düşüşler yaşanmaya başladı. Özellikle Avrupa ve Amerika Birleşik Devletleri’nde görülen tarihi enflasyon oranları, dev şirketlere de ağır bir darbe vurdu. Tüm bu olumsuzluklar arasında yılın ikinci çeyreğine ilişkin finansal raporunu paylaşan Apple, 83 milyar dolarlık geliri ile dikkatleri üzerine çekti. 

Şirketin bu çeyrekteki net karı 19,4 milyar dolar

Apple’ın yılın ikinci çeyreğindeki net karı ise 19,4 milyar dolar olarak duyuruldu. 19,4 milyar dolarlık karın en büyük dilimini ise iPhone satışları ve şirket içi servis hizmetleri oluşturdu. Apple Music, App Store ve Apple TV Plus gibi hizmetleri içinde barından servis hizmetleri, maliyetlerin tavan yaptığı bu süreçte şirkete önemli bir katkı sağladı. Paylaşılan raporda, Apple’ın servis platformlarından hizmet alan toplam 860 milyon ücretli aboneliğin bulunduğu da belirtildi. Bir önceki çeyrekte açıklanan raporda bu sayısının 825 milyon olduğu duyurulmuştu. Böylelikle 35 milyonluk ciddi bir artış gözler önüne serilmiş oldu. 

Apple, iPhone satışlarından 40,6 milyar dolar kazandı

Apple’ın servis içi hizmetleri ve iPhone satışları son çeyrekte zirve yaparken, iPad, Mac, ev aksesuarları ve giyilebilir cihaz satışları ise düşüş gösterdi. Açıklanan rapora geliri iPhone geliri 40,6 milyar dolar olarak tespit edildi. Bir önceki çeyrekte açıklanan gelir 39,5 milyar dolar olarak paylaşılmıştı. Ev aksesuarları ve giyilebilir cihazlardan 8 milyar dolar kazanan Apple, iPad satışlarından ise 7,2 milyar dolar elde etti. Bu süreçte Mac satışları ise 8,2 milyar dolardan 7,3 milyar dolara düştü. 

“Apple, bu çeyrekte önemli başarılar elde etti”

Açıklanan son verilere ilişkin görüşlerini paylaşan Apple CEO’su Tim Cook, “Apple, bu çeyrekte önemli başarılar elde etti. Raporda açıklanan rakamlar, şirketimizin yenilikçi karakterini bir kez daha gözler önüne seriyor. Müşterilerimizin hayatlarını kolaylaştırma ve onları mükemmele ulaştırma konusunda çabalarımız bir kez daha tescillenmiş durumdadır” ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)