Apple’dan iPhone 5 kullananlara kritik uyarı!

Apple, iPhone 5 kullanıcılarını son güncelleme iOS 10.3.4’e geçmeleri için kritik bir uyarı paylaştı. Kullanıcılar kısa bir zaman içinde güncellemeyi yüklemezlerse önemli problemlerle karşılacaklar.

BİLİM-TEKNOLOJİ 27.10.2019, 14:00
Apple’dan iPhone 5 kullananlara kritik uyarı!

Apple tarafından iPhone 5 kullanıcıları için çok kritik bir öneme sahip olan iOS 10.3.4 güncellemesi internet sitesi üzerindeki bir yazıyla paylaşıldı. 3 Kasım 2019 tarihine kadar güncelleme almayan iPhone 5’ler büyük problemlerle karşılaşacak.

Bütün iOS kullanıcılarını incelediğini ifade eden Apple, kullanıcıların yüzde 9’luk bir kısmının iOS 12’den önceki sürümleri kullandığını söyledi. Geçtiğimiz yıl iOS 10.3.4 ve 9.3.6 sürümlerine güncelleme getiren firma, böylece bazı iPad ve iPhone modellerine yenileme getirmişti.

Apple yeni güncellemenin mutlaka yapılması gerektiğine dair bir uyarı metni yayınladı.

Konum işlevselliği açısından düşünüldüğünde eski model telefonların GPS sisteminde doğru veriler alınamıyor. Navigasyon için şu anda geçici bir çözümle gidebilen cihazlar yakında bu işlevini kaybedecek.

iPhone 5 kullanıcılarına uzun bir uyarı mesajı yollayan Apple, kullanıcılarından hemen iOS 10.3.4 sürümünü yüklemeleri konusunda uyarılarda bulundu. Müşterilerine yalnızca 1 haftalık bir süre tanıyan Apple, iOS 10.3.4 güncellemesini yapmayan iPhone 5 modellerinde hangi problemler olacağına dair açıklama yaptı.

Eğer bir iPhone 5’iniz varsa ve güncelleme yapmayacaksanız bundan sonra tarih ve saat gibi temel verileri içeren yazılımları kullanmanız mümkün olmayacak. Bu sınırlamaya dayalı yazılımlar şu şekilde: App Store, Safari, e-posta servisi ve iCloud.

Aslında Apple tarafından Nisan ayında bu problemlerin tamamıyla çözümüne ilişkin bir hamle yapacaktı şirket fakat yeni güncellemeyle geriye dönük optimizasyonu tamamen yapmayacağını söyleyerek topu kullanıcılara attı.

GPS problemleri yalnızca iPhone 5 kullanıcılarını etkilemiyor. Çünkü iPhone 4S, dördüncü nesil iPad ve iPad Retina modellerini kullanan kullanıcılar da bu yaptırımdan etkileniyor. Etkilenen modeller, yer gösterimi için işlevi olmayan bir cihaza dönüşecek diyebiliriz.

Yorumlar (0)