Apple’dan dikkat çekecek sanal gerçeklik adımı

Apple akıllı telefon akıllı saat derken önümüzdeki yıllarda bütün bu teknolojilerin ilerisine geçeceğini iddia ettiği sanal gerçeklik konusunda çalışmalarını sürdürüyor.

BİLİM-TEKNOLOJİ 12.11.2019, 13:25
Apple’dan dikkat çekecek sanal gerçeklik adımı

Arttırılmış gerçeklikte önemli çalışmalar gerçekleştiren firmalar arasında önde gelen isimlerden Apple. Son olarak internete sızan bilgilere göre Apple tarafından artırılmış gerçeklik için başlık 2022, gözlük için ise 2023 yılını beklememiz gerekiyor.

Söz konusu iddiaların 1000 kişinin katıldığı sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklikten sorumlu yetkililerin yer aldığı toplandığı konuşulduğu iddia ediliyor.

Başlık ve gözlüğün geliştirmesine dair zaman çizelgesinin konuşulduğu iddia edilen toplantıda 2021’de üçüncü parti yazılımların şirket tarafından geliştirmek isteneceği ve çıkışa da hazır olmasının beklendiği ifade ediliyor.

Söz konusu hazır prototiplerin çip ve bataryalara ev sahipliği yapacak yüksek fiyatlı ve ince çerçeveli güneş gözlükleri gibi gözüktüğü ifade ediliyor. Bununla birlikte firmanın cihaz kullanımdayken gözlük camlarının kararması için çalışmalar yaptığı da ifade ediliyor.

Apple tarafından hazırlanan bu yeni teknolojilerin gelecek 10 yıl içerisinde iPhone akıllı telefonların da yerine geçebileceği ifade ediliyor. Tabi bu iddiaları konuşmak için biraz erken olabilir. Teknoloji çok büyük bir hızla ilerliyor, doğru. Fakat bu hız içerisinde yönlenmenin nasıl olacağı konusu ise çok sık değişiyor.

Yorumlar (0)