Apple’dan 29 Ekim’de Türkiye’ye özel uygulama marketi sayfası

Apple’un uygulama mağazası üzerinde bugün için Türkiye’ye özel bir sayfa açıldı. “Yeni ve Yerli TR” isimli sayfada Türkiye’den geliştiricilerin de bulunduğu oyunlar ve uygulamalar her ay düzenli olarak paylaşılacak.

BİLİM-TEKNOLOJİ 29.10.2019, 13:30
Apple’dan 29 Ekim’de Türkiye’ye özel uygulama marketi sayfası

Türkiye’de bulunan geliştiricilerin oyunları sürekli olarak Apple’ın uygulama mağazasında da yerini almaya devam ediyor. Geliştiriciler tarafından oluşturulan oyunlar ve uygulamalar sürekli artarken Apple kanadında önemli bir gelişme yaşandı.

Firma Türk geliştiricilere destek olmak amacıyla 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na özel iPad ve iPhone’ların resmi uygulaması App Store mağazasında “Yeni ve Yerli Tr” sayfasını kullanıma açtı. Sayfa bugün açıldı ama yalnızca bugüne özel değil kalıcı olarak yayında bulunacak.

Apple tarafından “Türkiye’de uygulama geliştirme sahnesinin her daim geliştiğini ve büyüdüğünü” ve bu girişimciliğin firmaya destek olmasından gurur duyulduğu açıklandı. Apple tarafından uygulama mağazası üzerinde her ay yeni uygulama ve oyunların yanında dikkat çekici güncellemelerin de yayınlanacağını duyurdu.

Apple tarafından App Store’a eklenen “Yeni ve Yerli TR” sayfası bugün kullanıma açıldı ve dört yerli oyun ve uygulama sayfa üzerinde tanıtıldı. Sayfada ilk Türkçe meditasyon uygulaması Meditasyon, iki genç girişimcinin geliştirmiş olduğu Director, sosyal hikaye düzenleyicisi olan moi ve Turkcell TV+’ın tanımı yapıldı.

Yorumlar (0)