Apple Watch Series 8’e yeni sensör: Vücut ısısını ölçebilir

Akıllı saatlerine bir yenisini daha ekleyen Apple, Watch Series 8'i yakında kullanıcıya sunacak. Gelen bu yeni seride ise ateş ölçme özelliğinin bulunacağı konuşuluyor.

BİLİM-TEKNOLOJİ 04.07.2022, 10:50 04.07.2022, 16:20
Apple Watch Series 8’e yeni sensör: Vücut ısısını ölçebilir

Apple’a yakın kişilerden olan Mark Gurman'a göre, Apple'ın kullanıcılarına ateş ölçebilen özellikte bir saat sunacak. Apple Watch Series 8, kişilerin ateşinin olup olmadığını değerlendirecek ve normal şartlardan daha yüksek ateşinin olması durumunda ise sizi uyaracak. Kovid-19 gibi yüksek ateşe sebep olan hastalıklar akla geldiğinde Apple’ın bu hamlesi büyük ses getirecek.

Yerleşik sensör ile ısıyı ölçecek

Mark Gurman'a göre, kısa bir süre içerisinde piyasaya çıkartılacak Apple Watch Series 8, içerisine yerleştirilen bir yerleşik sensör ile beraber normal vücut ısısından daha yüksek bir sıcaklık olduğunda bu durumu kullanıcıya iletecek.

Özel olarak sensör üretildi

Gurman bir basın kuruluşuna verdiği ifadelerde, Apple Watch Series 8’e yerleştirilecek olan sensörün yapılacak dahili testlerini geçmesi şartıyla akıllı saate ekleneceğini söyledi. Teknoloji gazetesi yazarı, tasarlanmış sensörün hem sporcular hem de standart Apple Watch Series 8 için geliştirilmiş yeni bir “sağlamlığıyla ileri çıkan” modele uygun olduğunu dile getirdi.

Apple Watch Series 8 akıllı saati buna göre, kullanıcılara vücut ısısını doğrudan doğruya söylemeyecek, bunun yerine vücut sıcaklığının yükseldiğini düşündüğünde kişilere uyarıda bulunacak.

Kovid-19 gibi bazı yaygın hastalıkların en fazla görülen semptomları arasında yüksek ateş bulunuyor.

Apple Watch Series 8 özellikleri

Vücut ısısı sensörünün haricinde Apple Watch Series 8'in özellikleri içerisinde, Series 7 ve 6 ile benzer işlemci yer alacak. Tasarım açısından ise Apple Watch Series 7 ile benzer görüntüye sahip olacak. Fakat Apple Watch Series 8'in farklı üst düzey modellerinde yenilenmiş ekranlar bulunabilir.

Yorumlar (0)