Apple, Rusya'nın 'Kırım isteğine' uydu!

ABD merkezli teknoloji devi Apple, Rusya'nın da isteğiyle "yasa dışı şekilde ilhak edilen" Kırım'ı uygulamalarında Rusya toprağı olarak göstermeye başladığını duyurdu.

BİLİM-TEKNOLOJİ 27.11.2019, 21:24 27.11.2019, 21:55
Apple, Rusya'nın 'Kırım isteğine' uydu!

Rus parlamentosunun alt kanadı Duma'nın Güvenlik ve Yolsuzlukla Mücadele Komitesi Başkanı Vasiliy Piskarev, başkent Moskova'da gazetecilere yaptığı açıklamada, Apple'ın uygulamalarında Kırım'ı Rusya'nın toprağı olarak göstermeye başladığını aktardı.

Apple'ın, Rus yasalarıyla uyumlu hale gelmeyi kabul ettiğini kaydeden Piskarev, "Kırım şehirlerini, hava durumu ve harita uygulamalarında Ukrayna'nın parçası gibi gösteren hata giderildi." ifadelerini kullandı.

Duma'nın Bilgi Politikaları, Teknolojileri ve İletişim Komitesi Başkanı Leonid Levin ise şirketin aldığı kararı memnuniyetle karşıladıklarını vurgulayarak, "Apple bu kararla, Rus pazarında konumunu korumak ve geliştirmek istediğini gösterdi." açıklamasını yaptı.

Rusya'dan Apple'a ait hava durumu ve harita uygulamalarına giren bir kişi, Kırım ve Kırım'ın şehirlerini artık Rusya toprakları olarak görüyor. Farklı bir ülkeden bu uygulamalara girildiğinde Kırım ve şehirleri herhangi bir ülkenin parçası olarak görünmüyor.

Duma, Rus yazılımı bulunmayan akıllı telefon ve bilgisayarların satışının yasaklanmasına yönelik yasa tasarısını bir süre önce onaylamıştı.

Uzmanlar, tasarının yasalaşması durumunda Apple'ın Rusya pazarından çekilebileceğini aktarmıştı.

Yorumlar (0)