Apple iPhone cihazlardan şarj girişini tamamen kaldırabilir

Apple Avrupa’da bir zorunluluk haline getirilen Type-C şarj girişlerine geçmemek için ilginç bir yola başvurmaya hazırlanıyor. Şirket yeni nesil cep telefonlarından şarj girişini tamamen kaldırabilir.

BİLİM-TEKNOLOJİ 08.03.2022, 13:32 09.03.2022, 17:47
Apple iPhone cihazlardan şarj girişini tamamen kaldırabilir

Akıllı telefonlarda yaşanan şarj sorunları uzun zamandır gündeme gelmeye devam ediyor. Özellikle her şeyin hızlandığı bir dönemde teknoloji şirketleri daha hızlı ve daha standart bir tasarıma sahip şarj girişleri geliştiriyorlar. Avrupa Birliği de bu standartlaşmaya ilişkin USB – C ya da Type – C olarak bilinen girişlerin kullanılması ve regülasyonu için bir çalışma başlatmıştı. Günümüzde kullanılan pek çok akıllı telefon ve akıllı cihazlarda da şarj girişleri Type-C olarak tasarlanıyor. Ancak iPhone bu anlamda diğer telefonlardan ayrılıyor.

Apple şarj girişini tamamen kaldırabilir

Apple her ne kadar yeni nesil tablet ve bilgisayarlarında Type-C girişini kullansa da iPhone cihazlar için benzeri bir adım atılmıyor. 2012 yılında “lightning” olarak bilinen bir şarj girişini kullanmaya başlayan Apple iddialara göre Type-C regülasyonundan kaçabilmek için ilginç bir yola başvuracak. Avrupa Birliği’nin tüm telefonlarda Type-C girişini zorunlu hale getirmesinin ardından Apple telefonlardaki şarj girişini tamamen kaldırmayı planlıyor. Bu şekilde bütün iPhone marka cep telefonları kablo kullanmadan şarj edilebilecek.

Type-C teknolojisi daha maliyetli

Apple şirketinin bu üretimden kaçmasının nedeni ise maliyet. Zira Type-C girişinin üretimi Micro-USB ve lightning teknolojisine göre daha pahalı. Bunun yanı sıra Type-C girişleri daha büyük bu nedenle şirketlerin fabrikalarındaki üretimlerde de düzenleme yapmaları gerekiyor. Bu gelişmenin yaşanması dahilinde yeni nesil iPhone telefonlarının kutularından şarj başlığının yanı sıra şarj kablosu da kaldırılacak ve muhtemelen kablosuz şarj etmeye yarayan cihazlar ayrıca satılacak.

Yorumlar (0)