Apple iOS 14 tanıtıldı: İşte yeni özellikler...

Apple tarafından bu akşam gerçekleştirilen bir konferansla iPhone'lara gelecek yeni bir işletim sistemi olan İOS 14 tanıtıldı. İşte yeni işletim sisteminin tüm özellikleri...

BİLİM-TEKNOLOJİ 22.06.2020, 22:31 22.06.2020, 22:38
Apple iOS 14 tanıtıldı: İşte yeni özellikler...

Apple tarafından koronavirüs nedeniyle 22 Haziran'a ertelenen geliştiriciler konferansında iOS'in 14 sürümü resmi olarak tanıtıldı.

WWDC etkinliğiyle birlikte ilk kez açıklanan ve iPhone'lara birçok özelliği getirecek olan iOS 14'ün özellikleri ise şu şekilde:

Ana ekran widgetları geldi

Apple ekosisteminde şimdiye kadarki sade ana ekranında farklı widgetlar kullanılmıyordu. Fakat iOS 14 ile beraber artık iPhone'larda farklı widgetlar kullanılabilecek.

Widget kütüphanesinin içerisinden widgetlar ana ekrana eklenip kullanıcılar diledikleri gibi kişiselleştirebilecek.

Uygulama kütüphanesi özelliği

Apple çok sayıda uygulama kullanan kullanıcılar sorunlarını çözebilmek için uygulama kütüphanesi özelliğini iOS 14 üzerine getirdi.

Android telefonlarda bulunan uygulama çekmecesine benzeyen bu özellikle beraber kullanıcılar artık sıklıkla kullandıkları uygulamaları kategorisel olarak ayırıp iPhone ana ekranını çok daha sade bir şekilde kullanabilecek.

Picture in Picture özelliği

iOS 14 ile beraber android telefonlardan aşina olanan resim içinde resim özelliği de paylaşıldı.

Bu özellikle birlikte kullanıcılar artık ana ekranda küçük halde videosunu izlerken arka planda işlemleri yapmaya devam edebilecek.

Yeni Siri görünümü

iOS 14 ile beraber Siri de yenilendi. Siri etkinleştirildiğinde ekranı tamamen kaplamıyor aşağıda bir animasyonlu simgeyle bizi karşılıyor.

İnternetsiz yeni çeviri uygulaması

Apple'da tıpkı Google Çeviri gibi bir çeviri uygulaması geldi. Uygulama ile birlikte kullanıcılar sesli ve yazılı mesajlarını 11 dile çevirebilecek. İnternete ihtiyaç duymadan çalışacak olan bu uygulamayla birlikte 11 dilde çeviri yapılabilecek.

Apple Haritalar yenilendi

iOS 14 ile beraber Apple'ın Haritalar uygulaması da yeni bir görünüme kavuştu. Yeni yerler keşfetmek isteyen kullanıcılar için AllTrails ve Zagat gibi şirketlerden rehber sunacak olan uygulama işlemlerin daha kolay yapılabilmesi için basit bir görünüme kavuştu.

Yorumlar (0)