Apple ikinciliği yine Çinli'ye kaptırdı!

Önümüzdeki eylül ayında yeni iPhone serisini tanıtacak olan ABD merkezli teknoloji devi Apple, akıllı telefon pazarındaki ikinciliği bu yılın ilk çeyreğinde Huawei'ye kaptırmasının ardından ikinci çeyrekte ise bir başka Çinli şirket olan Oppo'ya kaptırdı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 20.08.2019, 12:35 20.08.2019, 12:38
Apple ikinciliği yine Çinli'ye kaptırdı!

Londra merkezli araştırma şirketi IHS Markit, küresel akıllı telefon pazarında oluşan son tabloyu duyurdu. Tabloya göre, 2019'un ikinci çeyreğinde dünya genelinde toplam 332,1 milyon adet akıllı telefon satıldı.

Geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 3,6 oranında azalan satışlarda, son altı çeyrekte olduğu gibi bu çeyreklik dönemde de düşüş görüldü. 

Samsung pazar payını büyüttü

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, dünyanın bir numaralı akıllı telefon markası olmayı sürdürüyor.

Şirket, Nisan-Haziran aylarını kapsayan dönemde küresel çapta 75,1 milyon adet akıllı telefon satışı gerçekleştirdi. Pazar payını da yüzde 23'e yükseltti.

Huawei ABD'ye rağmen satışlarını artırıyor

Listenin ikinci sırasında bulunan Huawei, söz konusu dönemde 58,7 milyon akıllı telefon satarak, yüzde 16 pazar payına ulaştı. 

Çinli şirket, ABD hükümetinin ticari kısıtlamaları ile karşı karşıya kalmasına rağmen geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 8 daha fazla akıllı telefon satışı gerçekleştirdi.

Oppo Apple'ı geçmeyi başardı

Bir başka Çinli üretici Oppo, ikinci çeyrekte 36,2 milyon adet akıllı telefon satışı yaparak Apple'ı geçti. 

Cupertinolu şirket, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 15 düşüşle 35,3 milyon adet iPhone sattı. 

Yüzde 11 pazar payına sahip olan Apple, yılın ilk çeyreğinde Samsung'un ardından ikinci sırada bulunuyordu.

Yorumlar (0)