Apple İCloud Giriş

Tanım olarak bakıldığında icloud Apple işletim sistemini kullanan kişiler için oluşturulmuş olan bir tür depolama alanı olarak ifade edilir.

BİLİM-TEKNOLOJİ 18.02.2021, 01:20
Apple İCloud Giriş

Bu alana gönderilen tüm içerikler herhangi bir zarar görmeden saklanır. Bunlar içerisinde dosyalar, notlar, fotoğraflar ve daha pek çok veri yer almaktadır.

iCloud üzerinde ücretsiz veri saklama hakkı 5 GB olarak belirlenmiş olup isteyen kullanıcılar ücret karşılığında bu haklarını 50 GB’a kadar çıkarabilirler. Bu sayede muhafaza edilecek dosya türü de genişleyecektir. Bunlara erişebilmek için ise icloud destekleyen bir cihaz kullanarak hesaba giriş yapılması gerekir.

Apple İCloud Giriş Nasıl Yapılır?

Apple kullanıcıları icloud hesaplarına giriş için birden fazla yöntem kullanabilir. Bunlar arasında mac, apple TV, ıpad, ıphone, ıpod touch ve diğer cihazlar yer alır.

İnternet üzerinden hesaba giriş için icloud internet sayfası kullanılır. Appke kimliği ile sitede oturum açılır. İki faktörlü güvenlik doğrulama sistemi geçerli olduğundan ekrana gelen izin ver sekmesine tıklanır veya telefona gönderilen altı basamaklı doğrulama kodu girilir.

Mac üzerinden icloud girişi için Apple menüsü açılır ve sistem tercihlerine gelinir. Giriş yap sekmesine tıklanır ve apple kimlik bilgileri ile oturum açılır. Bazı durumlarda telefona kod gönderilmekte ve gelen altı haneli kodun ilgili alana yazılması gerekmektedir.

İphone, ipod, ipad gibi cihazlarla giriş için ise sırasıyla ayarlar ve aygıtınıza giriş yapın sekmelerine tıklanır. Ardından parola ve apple kimliği ile oturum açılabilir.

Apple İCloud Hesap Bilgileri Nasıl Oluşturulur?

Tıpkı oturum açmada olduğu gibi apple icloud hesap bilgileri oluşturmak için de mac, iphone, pc ve diğer aygıtlar kullanılır. İphone üzerinden hesap açmak için ücretsiz apple kimliği yarat sekmesine tıklanır ve ekrana gelen doğum günü, eposta adresi gibi bilgiler doldurularak hesap açılır. Ekrandaki adımlar takip edilerek üyelik tamamlanır.

Yorumlar (1)