Apple iCloud abonelerine 14,8 milyon dolar verecek

ABD’de görülen iCloud kullanıcılarına ilişkin davada Apple’ın iCloud müşterilerine 14,8 milyon dolar ödeme yapmasına karar verildi.

BİLİM-TEKNOLOJİ 26.03.2022, 13:06 27.03.2022, 16:17
Apple iCloud abonelerine 14,8 milyon dolar verecek

Apple’ın Amerika Birleşik Devletleri’nde devam eden davası ücretli iCloud abonelerine yaklaşık 15 milyon dolarlık bir ödeme yapması ile sonuçlandırıldı. Görülen davada Apple’ın üçüncü taraf sunucularda verileri depoladığı gerekçesiyle veri ihlali yaptığı açıklandı. Apple ilk başta bu iddiaları reddetmişti. Ancak gelen baskılar sonucunda davanın kapanması için 14,8 milyon dolarlık bir ödemeyi yapmayı kabul etti. Abonelere yapılacak ödeme işlemleri 16 Eylül 2015 ile 31 Ocak 2016 arasında ücretli iCloud hesapları bulunan aboneler için yapılacak.

ABD’deki kullanıcıları kapsıyor

Ödemeler yalnızca Amerika Birleşik Devletleri’ndeki kullanıcıları kapsıyor ve ödemenin gerçekleştirilebilmesi için kullanıcıların herhangi bir şey yapması gerekmeyecek. Süreç otomatik olarak işleyecek. Yapılacak geri ödeme tutarları abonelik süreleri ile doğru orantılı olacak şekilde dağıtılacak. Bu tutar abonelerin hizmet için ne kadar para harcadıklarına bağlı olarak değişecek. Müşterilere dağıtılacak miktarın ne kadar insana verileceği ve kişi başına ortalama ne kadar düşeceği gibi detaylar şu an olarak belirsiz. Ancak milyonlarca kullanıcının bu ödemeden pay alacağı düşünülürse bu durum herhangi birini zengin etmeyecek.

İtiraz hakkı bulunuyor

Öte yandan Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşayıp da para almaya hak kazanan müşterilerin itiraz etme hakkı da bulunuyor. Ancak dava dosyalarından elde edilen bilgilere göre itirazda bulunan kullanıcılar ödeme planından da çıkarılmış olacak. Bununla birlikte ödemenin en zaman tamamlanacağı ile ilgili de bir bilgi verilmedi. Ancak tahminlere göre ödemeler yaz ayları içerisinde tamamlanacak.

Yorumlar (0)