Apple, güvenlik programı dahilinde bedava iPhone dağıtıyor!

Apple, hacker'lara (yazılım korsanları) bedava iPhone dağıtıyor. Fakat söz konusu iPhone'lar, mağazalarda satılan iPhone'lara benzemiyor ve bahsi geçen dağıtımın önemli bir maksadı var.

BİLİM-TEKNOLOJİ 28.12.2020, 00:39
Apple, güvenlik programı dahilinde bedava iPhone dağıtıyor!

ABD'li teknoloji devi Apple'ın Güvenlik Araştırma Cihaz Programı'na (Security Research Device Program) katılan siber güvenlik uzmanları, yakın zamanda 'hacker dostu' iPhone'lara sahip olabilecek.

Aktarılan bilgilere göre, ABD'li teknoloji devi, ilk katılımcı gruba SRDP telefonların ivedilikle gönderileceğini açıkladı.

Söz konusu program için özel olarak olarak hazırlanan iPhone'lar, bildiğimiz iPhone'lar gibi davranıyor. Fakat siber güvenlik araştırmacılarına çok daha fazla erişim imkanı sunuyor. Böylelikle katılımcılar, güvenlik problemlerini bulabilmek adına gereksinim duydukları her türlü komutu çalıştırabiliyor.

ABD'li şirket, tüm iOS kullanıcılarının güvenliğini en üst seviyeye çıkarabilmesine yardımcı olmak adına başlattığı söz konusu programı ilk olarak geçtiğimiz temmuz ayında kamuoyuna duyurmuştu.



Hata bulana 7.5 milyon lira

Yazılım uzmanları, edindikleri SRDP cihazları 12 aylık süre zarfı boyunca kullanacaklar fakat süre dolduktan sonra programa katılımlarını sürdürmek istiyorlarsa, yenilenmesini talep edebilecekler.

Katılımcılar, tespit ettikleri her türlü güvenlik açığını şirkete bildirmekle yükümlüler. Buna ek olarak, katılımcılar, şirketin 1 milyon dolar (7,5 milyon lira) ödüllü 'bug bounty' programına da dahil olabiliyor. Söz konusu program, cihazların bug'larını (hatalarını) keşfederek maddi ödül kazanma prensibine dayanıyor.

Yorumlar (0)