Apple davaları kapatmak için 113 milyon dolar ödeyecek

iPhone yazılım güncellemeleriyle birlikte telefonlarını yavaşlattığı iddia edilen Apple, suçlamaları düşürebilmek amacıyla 113 milyon dolarlık ödeme yapıp uzlaşma yoluna gidecek.

BİLİM-TEKNOLOJİ 19.11.2020, 10:45
Apple davaları kapatmak için 113 milyon dolar ödeyecek

Apple ilk kez 2017 senesinde eski iPhone modellerini bilerek yavaşlattığına ilişkin iddiaları kabul etmiş ve bu sözleriyle büyük bir tepki toplamıştı.

Şirketin, eskimiş olan bataryalarda gerçekleşen rastgele kapanma sorunlarının önüne geçebilmek amacıyla işlemci kısıtlaması gerçekleştirdiğini söylese de kullanıcılar, bunun sonucunda iPhone'ların yavaşlamasından dolayı açıklamadan çok tatmin olmadı.

Apple kanadında, eski iPhone'ların bilerek yavaşlatıldığı açıklaması sonrası birçok dava ile karşılaşıldı ve bunun sonucunda da çeşitli cezalar ödendi.

"Apple bu durumun satışlara olumlu yönde etki ettiğinin farkındaydı"

Davanın açıldığı Amerika Birleşik Devletleri eyaletlerinden olan Arizona'da Avukat General Mark Brnovich, "Güncellemenin ardından yaşanmış olan yavaşlama sonrası milyonlarca kullanıcı, daha iyi bir hizmet alabilmek amacıyla tek çözümün yeni iPhone'lardan almak olduğuna karar verdi.

Fakat Apple elbetteki bu durumun satışlarına olumlu yönde etkisi olacağının farkındaydı." dedi.

113 milyon dolar ödeme yapacak

Apple, davanın sonlanması için uzlaşmaya gitmeyi kabul etti. Firma 113 milyon dolar ödeme yapacak.

Ödeyeceği bu miktarın yanında, gelecekte batarya yönetimine ilişkin yazılım güncelleme notlarında, internet sitesi ve ayarlar kısmında da detaylı olarak bilgi sunmayı kabul etti.

Apple, mart ayında benzer bir konuda açılmış olan farklı bir davada da uzlaşmaya gitmiş ve 500 milyon dolarlık ödemeyi kabul etmişti.

Yorumlar (0)