Apple'dan uydu teknolojisi atağı: Yeni modellerde kullanılabilir!

İddialara göre uydu üzerinden iletişim teknolojisi ile ilgili çalışma yürüten Apple, yeni iPhone 14 modellerinde bu özelliği kullanacak. Sadece acil durumlarda kullanılabilecek olan bu teknoloji sayesinde şebekenin çekmediği durumlarda bile iletişim kesilmeyecek. İşte detaylar...

BİLİM-TEKNOLOJİ 30.08.2022, 10:33 30.08.2022, 17:24 Hakan Öksüz
Apple'dan uydu teknolojisi atağı: Yeni modellerde kullanılabilir!

Teknoloji devi Apple, yıl bitmeden iPhone 14 serisini piyasaya sürmeye hazırlanıyordu. Edinilen bilgilere göre şirket, bu telefonlarda kullanılması planlanan çentikli ekrandan vazgeçti. Yeni iPhone 14 modelleri ile ilgili her geçen gün farklı bir bilgi ortaya atılıyor. İddialara göre bazı iPhone 14 modellerinde uydu iletişimi teknolojisi kullanılabilir.

Söz konusu teknolojinin işlevi ne olacak?

Apple şirketinin gözlerden uzak şekilde uydu iletişimi teknolojisi üzerinde çalıştığı söyleniyor. Bu teknolojinin, iPhone 14 ve iPhone 14 Pro Max gibi modellerde kullanılacağı ileri sürülüyor. 

Peki bu telefonlardaki uydu bağlantısının işlevi ne olacak? Sinyalin olmadığı bölgelerde yörüngedeki uydulara bağlanacak olan telefonlar, bu uydular üzerinden iletişim kuracak. Böylece hücresel bağlantıya ihtiyaç duyulmayacak, "telefonun çekmemesi" sorunu tarihe karışacak.

Sadece acil durumlarda kullanılacak

Apple'ın uydu üzerinden iletişim teknolojisi ile ilgilendiği söylentisi, Globalstar şirketiyle anlaşma yaptığına ilişkin iddiaların ardından ayyuka çıkmıştı. Söz konusu iddiaların doğru çıkması durumunda Apple, uydu iletişim teknolojisine cihazlarında yer vermiş olacak. Bu teknoloji, sadece acil durumlarda kullanılabilecek. 

Tim Cook, 2019'da özel ekip kurmuştu

Apple'ın kurucusu Steve Jobs'ın en büyük hayallerinden birinin, "hücresel bağlantıdan farklı bir iletişim modeli kullanmak" olduğu biliniyor. Şirketin CEO'su olan Tim Cook'un, bu hayali gerçekleştirmek için 2019'da "Stewie" kod adına sahip bir ekip oluşturmuştu. 

Şebekenin çekmediği durumlarda uyduya bağlanacak olan telefon, acil durumlarda kullanıcılar için hayat kurtarıcı niteliğe sahip olacak. Kullanıcılar, telefon çekmese bile bu teknoloji sayesinde arama, mesaj ve internet gibi imkânlardan mahrum kalmayacak.

Yorumlar (0)