Apple'dan sessiz sedasız satın alma

Apple tarafından İsrail merkezli Camerai firması şirket bünyesine katıldı. Satın almaya ilişkin Apple'dan bir açıklama yapılmaması ise dikkat çekti.

BİLİM-TEKNOLOJİ 22.08.2020, 22:10
Apple'dan sessiz sedasız satın alma

Akıllı telefonlarla beraber kullanılan yapay zeka teknolojilerinin de gelişmesiyle birlikte telefonlarda özellikle kamera alanında büyük yenilikleri görmeye başladık.

Pek çok firma, kendi akıllı telefonları için yapay zeka desteği bulunan kameralar kullanırken, mobil fotoğrafçılık alanında ise yeni gelişmeler yaşanıyor.

Apple, sessiz sedasız İsrailli şirketi bünyesine kattı

Apple tarafından iPhone 12 serisini önümüzdeki ekim ayında tanıtması beklenirken, firma sessiz sedasız İsrail yapay zeka firması Camerai'yi bünyesine dahil etti. Şirketin satın almaya ilişkin hiçbir açıklama yapmaması ise dikkatlerden kaçmadı.

Basında yer alan haberlere göre Apple, İsrailli firmayı iPhone'daki kameraları daha da geliştirmek amacıyla kullanacak. Camerai şirketinin teknolojileriyle birlikte iPhone kameraları tarafından fotoğraflanmak istenen böle artık çok daha iyi bir şekilde taranabilecek.

Satın almanın ardından 2014 senesinde kurulan şirkette görev yapan araştırmacıların Apple'ın AR-GE birimine transfer edildiği de ifade ediliyor.

Yorumlar (0)