Apple'dan sanal gerçeklik hamlesi: Piyasaya sürüleceği tarih belli oldu!

Apple'ın geliştirme safhasında olduğu ve uzun zamandır gündemi meşgul eden sanal gerçeklik başlığına ilişkin yeni ayrıntılar ortaya çıktı. 

BİLİM-TEKNOLOJİ 08.06.2022, 15:39 09.06.2022, 09:06
Apple'dan sanal gerçeklik hamlesi: Piyasaya sürüleceği tarih belli oldu!

Her ne kadar sanal gerçeklik başlıkları, yıllardır yaşamımızda olsa bile içerik azlığı ve maliyetin yüksek olması sebebiyle çok ilgi görmemişti.

Apple'dan sanal gerçeklik başlığı

Son dönemlerde ise metaverse girişimlerinin yaygınlaşmasıyla sanal gerçeklik başlıklarına yönelik ilgi hızlı bir biçimde artmaya başladı.

ABD merkezli teknoloji şirketi Apple, 2030 yılına kadar birden çok giyilebilir cihazı piyasaya sürmeyi amaçlıyor. Bunlardan birisi ise VR/AR gözlük seti…

Şirket, her ne kadar bu konu ile ilgili resmi bir açıklama yapmasa bile her geçen zamanda yeni sızıntılar ortaya çıkmaya devam ediyor.

Birçok analist, geçtiğimiz günkü yıllık WWDC 2022 geliştirici konferansında sanal gerçeklik başlığının tanıtılmasını bekliyordu.

Aynı süreçte, cihazın çevrimiçi olarak henüz hazır olmadığı, performansının düşük olduğu ve aşırı ısındığı yönünde söylentiler ortaya atıldı. Bu sebeple Apple'ın, bir sene daha beklemek istediği iddia ediliyor.

Ünlü analist Ming-Chi Kuo, 2023 yılının ikinci çeyreğinin sonunda Apple'ın, piyasaya sanal gerçeklik başlığını süreceğini ifade etti. Öte yandan Kuo, ocak ayında yeni cihazın tanıtılabileceğini aktardı.

Sanal gerçeklik başlığı neler içeriyor

1 adet Samsung AMOLED panel ve İki adet Sony 4K mikro OLED panel ile birlikte üç farklı ekranı bulunan Apple VR/AR başlığı, iletişim, medya ve oyun özellikleri ile metaverse evrenine giriş yapacak. VR başlığına, gözlerin hareketini takip etmek için sensörler yerleştirilecek.

Sektörde fark yaratacağı düşünülen yeni başlığın, bin ila 3 bin dolarlık bir fiyatlandırmaya sahip olacağı belirtiliyor.

Yorumlar (0)