Apple'dan korona önlemi: Süresiz kapatıldı!

ABD merkezli teknoloji devi Apple, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele tedbirleri kapsamında mağazalarını süresiz kapattığını duyurdu. 

BİLİM-TEKNOLOJİ 19.03.2020, 09:50
Apple'dan korona önlemi: Süresiz kapatıldı!

Dünya genelinde yeni tip koronavirüs (Covid-19) hızla yayılmaya devam ederken, global anlamda büyük zarara uğrayan teknoloji devleri, bu süreçte radikal tedbirler almak zorunda kalıyor. Microsoft, dünya genelinde birçok mağazasını kapatmaya karar verdi.

Koronavirüs riskinin devam etmesi nedeniyle ABD merkezli teknoloji devi Apple da herhangi bir tarih belirtmeden mağazalarını "süresiz" kapattığını duyurdu. 

İtalya ve Fransa gibi koronavirüsün ağır vurduğu ülkelerde insanların kalabalık ortamlar oluşturduğu yerlerin kapatılması, salgının yayılmasını önlemek için gerekli bir adım olarak görülüyor. 

Apple'ın "süresiz" olarak kapatılan mağazalarının yeniden açılmasının Mayıs ayını bulabileceği tahmin ediliyor. 

Öte yandan Apple, Çin'de bulunan 42 mağazasını geçtiğimiz günlerde yeniden açmıştı. Bunun gerekçesi ise yeni tip koronavirüsün (Covid-19) Çin'de kontrol altına alınması ve büyük bir risk oluşturmaması. Fakat aynı durum diğer ülkeler için geçerli değil gibi görünüyor. En azından şimdilik...

Yorumlar (0)