Apple'dan Facebook'a tehdit

ABD merkezli teknoloji devi Apple'ın, Instagram ve benzeri uygulamalar üzerinden 'köle ticareti' yapıldığının ortaya çıkmasının akabinde Facebook’u uygulama mağazasından ürünlerini çıkartmakla tehdit ettiği belirtildi.

BİLİM-TEKNOLOJİ 24.09.2021, 00:01 24.09.2021, 17:03
Apple'dan Facebook'a tehdit

ABD medyasının yayımladığı Facebook’un firma içi raporları, 2019'da İngiliz medyasının Instagram benzeri uygulamalar üzerinden köle satıldığını gün yüzüne çıkarmasının ardından Facebook’un, Apple’dan uygulama mağazasından çıkartılma uyarısı aldığını ortaya koydu.

Uygulamaların akıllı cihazlara indirildiği uygulama mağazalarının sahibi olan Google ve Apple, haberin yayımlanmasının akabinde harekete geçerken, Apple’ın uygulama geliştiricilerin 'ivedilikle problemi giderici önlemler almasını' talep ettiği belirtildi.

Diğer yandan, ABD medyası, firma içi raporlara göre Facebook’un, bu sorundan İngiliz medyasının haberinden evvel haberdar olduğunu ve hususu araştırdığını fakat haberin yayımlanmasının ardından ilgili hashtag’leri yayımdan kaldırdığını ve ilgili hesapları kapattığını bildirdi.

İngiliz medyasının haberi, Kuveyt ve Suudi Arabistan'da ev hizmetçilerinin Instagram’ın da aralarında olduğu uygulamalar üzerinden alınıp satıldığını ve kapalı kapılar ardından, iradeleri dışında tüm haklarından yoksun bir biçimde tutulduğunu ortaya çıkarmıştı.

Facebook eleştiri oklarının hedefinde

ABD medyasının Facebook’ın firma içi raporlarını yayımlamaya başlamasının ardından Facebook, ülkede sert eleştirilerin hedefi olmaya devam ediyor.

Milyarder Marc Benioff, "Facebook, ABD ile ilgili yanlış olan her şeydir." açıklamasında bulundu.

Benioff, Facebook ile ilgili haberler üzerine gerçekleştirdiği açıklamada, "Facebook’un dünyayı ne şekilde etkilediğine bakın. İklim krizinden siyasi süreçlere tüm önemli başlıklarda problemler güvensizliğe dayanıyor ve bu güvensizliği sosyal medya firmaları yaratıyor." yorumunda bulundu.

Facebook’u daha evvel de eleştiren ve şirketin sahibi Mark Zuckerberg’in değeri 1 trilyon dolara yaklaşan imparatorluğunun bölünmesi gerektiğini dile getiren Benioff, ABD Kongresi'ni, Facebook’un dezenformasyon sorunuyla mücadele etmeye davet etti. 

Yorumlar (0)