Apple'dan elektronik sigara içenlere kötü haber!

Elektronik sigaralara yönelik başlatılan mücadeleye Apple da katıldı. Apple, bakın bu konuda ne yaptı? 

BİLİM-TEKNOLOJİ 15.11.2019, 17:30
Apple'dan elektronik sigara içenlere kötü haber!

Son 6 aydan beri bu konu üzerinde çalıştığı söylenen Apple, aldığı kararla App Store'da yer alan elektronik sigara ile ilgili uygulamaların hepsini kaldırdı.

Son zamanlarda giderek artan elektronik sigara kullanımı, gizemli bir hastalık ve yol açtığı nedenlerle gündeme geliyor. Ülkeler elektronik sigaraya karşı mücade etmeye başlarken bu mücadeleye, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) merkezli teknoloji devi Apple da katıldı. Apple, kullanıcıların uygulama indirdiği mağazası App Store'dan elektronik sigara ile alakalı bütün uygulamaları kaldırdı.

Elektronik sigaraların, uzun süredir hayatımızda olmaması ve henüz zararları konusunda yeterince araştırmalar yapılmaması nedeniyle, kullanıcılar hangi risklerle karşı karşıya kaldıklarını anlayamıyor. Son zamanlarda, elektronik sigara kullanımı nedeniyle ortaya çıkan ölüm vakaları sonrasında kamuoyu harekete geçmeye başladı.

Apple, bugüne kadar elektronik sigaraların satılmasına yardımcı olmadı fakat Amerika Birleşik Devletleri gibi ülkelerde bilinen elektronik sigara üreticileri, ürünlerine özel mobil uygulamalar geliştirip App Store'a yükledi. Söz konusu uygulamalar, bazen elektronik sigaraların kontrol edilebilmesine olanak sağlarken bazen de oyun ya da sosyal ağ olarak kullanılıyordu. Apple'ın aldığı karar sonrasında, bu tarz uygulamalar App Store'da artık yer alamayacak.

Toplamda elektronik sigarayla ilgili 181 uygulama App Store'dan kaldırıldı. Söz konusu uygulamalar, artık iOS cihazlara yüklenemeyecek fakat mevcut kullanıcılar, bu uygulamaları kullanmayı sürdürebilecekler.

Yorumlar (0)