Apple CEO'sundan 'ofise dönün' çağrısı

Evden çalışmaya son vererek ofis hayatına geri dönmek isteyen son şirket Apple oldu. Apple CEO’su Cook Apple çalışanlarından haftada üç gün olmak üzere ofise gelmelerini istedi. 

BİLİM-TEKNOLOJİ 03.06.2021, 15:17 04.06.2021, 17:38
Apple CEO'sundan 'ofise dönün' çağrısı

Dünya genelindeki aşılama çalışmaları son hızda devam ederken büyük teknoloji şirketleri, evden çalışmaya son vermek için adım atmaya başladı.

Apple, ofise geri dönmek istiyor

Ofiste çalışma hayatına geri dönmek isteyen son şirket Apple oldu. Apple CEO’su Tim Cook, şirket çalışanlarına gönderdiği mail ile birlikte eylül ayından başlamak üzere çalışanların, haftada üç gün ofise gelip çalışmalarını istedi.

Açıklamada, yılda en fazla 2 hafta çalışanların uzaktan çalışabilecekleri belirtildi.

Geride bırakılan dönemde uzaktan çok önemli başarılar sergilediklerini belirten Cook, “Bunun yanında büyük bir eksiğimiz var o da birbirimiz”, açıklamasını yaptı.

Diğer teknoloji şirketleriyle kıyaslandığında Apple, ofislere dönmek ya da ofiste çalışma yüzdelerinde daha tutucu bir duruş sergiliyor.

Pandeminin etkisiyle birlikte teknoloji şirketleri, hızlı bir şekilde evden çalışma sistemine geçmiş, fakat salgının üzerinden yaklaşık 1 buçuk sene geçti ve bu koşullarda şirketlerin tutumu değişiyor. 

Daha önce Google benzer bir adım attı

Google’ın Mayıs ayında yaptığı açıklamada, ofislere geri dönmeye başlayacaklarını belirtmiş, fakat iş gücünün yüzde 20’sinin uzaktan çalışmaya devam edeceği belirtilmişti.  Nisan ayında Google, ofislerin tekrar açıldığını açıklamış, şirket CEO'su Sundar Pichai, çalışanlara bunu tebliğ ettiği bir e-posta gönderdi.

Çalışanlara gönderdiği mesajda Pichai, ofise dönmelerini tavsiye etti. Pichai, haftada en az 3 gün ofise gelmelerini söyledi.

Pandemi sürecinde yeni çalışma ofisleri hazırlayan Google, çalışanlarının yüzde 60'ını eski ofislere göndermek isterken yüzde 20'sini ise yeni ofislere, yüzde 20'sini ise evden çalışma modeline alıştırmak istiyor.

Facebook yöneticisi Mark Zuckerberg, uzaktan çalışma sisteminin işlerine geleceğini belirterek yöneticilerden izin alınması halinde uzaktan çalışma sistemine devam edilebileceğini ifade etmişti. Öte yandan uzaktan çalışmayı kalıcı bir hale getiren ilk şirket olan Twitter’ın bu anlamdaki duruşunda bir değişiklik henüz olmadı.

Yorumlar (0)