Apple Ceo'sundan kripto para açıklaması

PayPal, MicroStrategy ve Tesla gibi dev şirketler, Bitcoin'e özellikle ciddi yatırımlar yaparken, Apple CEO'su Tim Cook'tan konuya ilişkin yeni açıklama geldi.

BİLİM-TEKNOLOJİ 11.11.2021, 14:07 12.11.2021, 09:03
Apple Ceo'sundan kripto para açıklaması

Son yıllarda büyümeye devam eden kripto piyasasına olan kurumsal ilgi artmaya devam ediyor.

“Sadece bireysel yatırım yapıyorum”

Bireysel anlamda kripto paralara yatırım yaptığını açıklayan Tim Cook, hangi kripto paraları tercih ettiğini belirtmedi ve “Farklı ürünlerin olduğu bir sepet yapmak daha mantıklı geliyor. Fakat yatırım tavsiyesi vermiyorum.” şeklinde konuştu. 

Bireysel olarak bu yatırımları yaptığını ifade eden Apple CEO'su, şirket politikalarıyla bu yatırımların bir ilgisinin olmadığını dile getirdi.

“Apple, kripto ile ürün satmayacak”

Apple’ın kripto para teknolojisiyle ürün satma iddialarına ilişkin de açıklama yapan Cook, “Apple, kripto para ile ürünlerini satmayacaktır.” açıklamasını yaptı.

Her ne kadar Tim Cook, Apple'ın, ürünlerini kripto para ile satmayacağını açıklasa da geçmişte yaşanan bazı gelişmeler, Apple’ın kripto paralara ilgisini gösteriyor.

Apple'ın Cüzdanlar, Ödemeler ve Ticaret Bölümü tarafından, mayıs ayında yayınlanan bir iş ilanına göre firma, başvuracak adayların kripto para ile ilgili 5 yıl veya daha fazla bir tecrübeye sahip olmasını bekliyor.

2 trilyon doları aşkın piyasa değeri bulunan Apple’ın, kripto paralarla ilgili deneyimi olan yöneticileri araması, gelecek planlarına ilişkin ipucu veriyor.

Yorumlar (0)