Apple çentik küçültmek için çözüm arıyor

Apple’ın iPhone’da bulunan çentiği küçültmeye izin verecek yeni bir Face ID bileşenini test ettiği öne sürüldü.

BİLİM-TEKNOLOJİ 24.10.2019, 16:00 24.10.2019, 14:03
Apple çentik küçültmek için çözüm arıyor

İddialara göre Apple, farklı Face ID bileşen sürümleri üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Bunların içinde çentiği küçültmeyi hatta üst çerçeveye sığdırmayı sağlayan bileşenler de bulunuyor. Yeni bileşenler yalnızca küçük değil, bununla beraber, daha hızlı ve daha da güvenli.

Küçülen çentiğe yalnızca iPhone 12 Pro ve Max değil, giriş modeli olan iPhone 12’de de rastlayabileceğimiz konuşuluyor. Daha büyük iddia ise giriş modelinde LCD’nin bırakılarak OLED’e geçiş yapılacağı.

Sızdırılan bilgiler, arka kamera kabarcığının yerini koruyacağını fakat kameraların arasında yeni bir Time of Flight sensörünün eklenebileceğini gösteriyor. iPhone 12’de ise bunun yerine bir telefoto lens kullanılması mümkün.

Son olarak ise iPhone 12 Pro modellerinin USB-C’ye geçiş yapması, giriş modelinde ise Lightning kalması planlanıyor. Sızdırılan bilgilere göre Apple tarafından zaman içerisinde bütün portlar kaldırılıp kablosuz teknolojiye geçiş yapmak isteniyor. Fakat bu kablosuz planlar, iddialara göre en erken tarihte 2023’te gerçekleşebilir.

Yorumlar (0)