Apple, Bursalı gencin bulduğu hayatı onardı!

Amerikan teknoloji devi Apple, cep telefonu iPhone'daki sistem hatasını bulan öğrenciye 100 TL ödül verdi. Apple'ın ödül miktarı şaşırttı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 12.11.2019, 14:16
Apple, Bursalı gencin bulduğu hayatı onardı!

Bursa'da, Apple'ın ürünü olan iPhone marka cep telefonunda yaşadığı sistem hatasını kendilerine bildiren 17 yaşındaki Oğuz Akçay, Apple tarafından 100 liralık alışveriş hakkı ile ödüllendirildi.

Bursa'da Ali Osman Sönmez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde elektrik elektronik bölümünde eğitim alan 17 yaşındaki Oğuz Akçay, iPhone marka cep telefonunda arkadaşıyla konuşurken video çekmek istedi.

Video kaydı sırasında konuşmaya devam eden Oğuz Akçay'ın telefonunun ekranı bir anda dondu. Ekran görüntüsü donan Oğuz Akçay'ın telefonunda, siyah ekran belirdi ve ekranda markanın logosu çıktı. Oğuz Akçay, durumu e-posta yoluyla firmaya bildirdi.

Birkaç gün sonra Apple'dan bir teşekkür e-postası alan Oğuz Akçay'ın Apple bakiyesine 100 lira yüklendi.

Bir çok telefonda denemiş

Konuya ilişkin açıklama yapan Oğuz Akçay, "Önce bu durumun, benim telefonumdan kaynaklı bir hata olduğunu düşündüm. Daha sonra aynı durumu farklı telefonlarda denedim ve yine aynı hatayla karşılaştım. Hatanın tesadüfi değil kronik olduğunu tespit edince durumu firmaya anlattım." şeklinde konuştu.

Oğuz Akçay, yazılım ve kodlamaya merakı olduğunu belirterek, durumu ciddiye aldığı için Apple'a durumu bildirdiğini belirtti. Oğuz Akçay, Apple'ın birkaç gün sonra kendisine bir teşekkür e-postası gönderdiğini de söyledi.

Güncelleme ile sorun giderildi

Firmadan gelen e-postada şöyle denildi:
"Bildirdiğiniz hata için tüm ekibimiz olarak size sonsuz teşekkürlerimizi iletiyoruz. Yeni güncelleme ile (İOS 13.2) bulduğunuz sistem hatasına çözüm getirmiş bulunmaktayız. Sizin için bir de ufak sürpriz hazırladık. Apple bakiyenize 100 lira yükledik. İyi günlerde kullanmanız dileğiyle."

Yorumlar (0)