Apple, 300 milyon dolar tazminat ödeyecek

Apple firması, 4G LTE patentlerini ihlal etmesi sebebiyle 300 milyon dolar tazminata mahkum edildi. Apple, verilen kararı temyize götüreceğini duyurdu.

BİLİM-TEKNOLOJİ 18.08.2021, 11:14
Apple, 300 milyon dolar tazminat ödeyecek

Dünyanın en önemli teknoloji şirketlerinden biri olan Apple, patent ihlali yaptığı gerekçesiyle tazminata mahkum edildi. 

Apple, ABD’de görülen davada, PanOptis ve Optis Cellular'la Unwired Planet'le mahkemede karşı karşıya geldi. 

300 milyon dolar tazminat cezası

Apple, Teksas'ta görülen mahkemede, 4G LTE patentini ihlal etmesi sebebiyle 300 milyon dolar tazminata mahkum edildi. Daha önce yine aynı davadan Apple, 500 milyon dolardan fazla cezaya mahkum edilmiş ve şirket, bu karara itiraz etmişti. Yapılan değerlendirme neticesinde ise Apple’ın cezası 300 milyon dolara indi. 

Fakat teknoloji devi Apple, 300 milyon dolarlık tazminat kararını da tekrar temyize götüreceğini açıkladı.

Kararın ardından Apple, kararı veren jüriye teşekkür etti ancak karar sebebiyle hayal kırıklığına uğradıklarını kaydetti. Apple, Optis'i hiçbir şey üretmemekle suçlarken, firmanın aldığı patentler için uygun olmayan ödemeler istediğini ifade etti. 

Optis'in elindeki patentler daha önce Samsung, Panasonic ve LG’ye aitti. Ardından şirket bunları satın aldı.

Diğer yandan Optis, Apple'dan 7 milyar dolar talep ediyor. Apple'ın, teknoloji cihazlarında temel bağlantı kanalları olarak bilinen 4G LTE'yi kullanabilmesi için Optis'e ödeme yapması lazım.

Yorumlar (0)