Ankara Üniversitesi NFT dersleri verecek

2021 yılına damga vuran NFT teknolojileri gündem olmaya devam ediyor. Çağımıza ayak uydurmak adına Ankara Üniversitesi NFT’ye Giriş dersleri vereceğini duyurdu.

BİLİM-TEKNOLOJİ 02.01.2022, 19:10
Ankara Üniversitesi NFT dersleri verecek

NFT teknolojileri 2021 yılında en çok konuşulan konulardan biri oldu. Hatta bazı sözlükler tarafından yılın kelimesi seçilen NFT yani Non Fungible Token Türkçeye kısaca değiştirilemeyen ve benzeri olmayan bir değer olarak çevrilebilir. NFT teknolojileri ile birçok şey yapılabiliyor. İnternette yer alan sanat eserlerinin sertifikalandırılmasından dijital ortamda yer alan herhangi bir nesnenin belgelendirilmesine kadar birçok alanda kullanılıyor ve görünen o ki yakın bir gelecekte hayatımızın önemli bir parçası olacak. NFT teknolojilerinin tam olarak ne olduğunu, ne işe yaradığını ve hayatımızı nasıl değiştireceği gibi konularda fikir sahibi olmak isterseniz “Kripto sanat: NFT nedir?” haberimize göz atabilirsiniz.

Değişime yön vermek

Teknolojik gelişmelerin ardından şahıs ya da kurumların bu teknolojilerden en iyi şekilde faydalanmalarının ilk adımı o teknoloji öğrenip kullanmaktan geçiyor. Şahıs ve kurumlar bu şekilde kendilerini güncelleyip çağa ayak uydurarak gelişimi yakından takip edip ondan faydalanmanın yanı sıra gelişime yön verenlerin de başında gelebilirler. Bu anlamda Ankara Üniversitesi önemli bir adım attı. Ankara Üniversitesi akademisyenlerle ortak geliştirdiği çalışma neticesinde bünyesine NFT’ye Giriş derslerini ekleyeceğini duyurdu. Böylelikle ilgili bölümlerde okuyan öğrenciler teknolojinin bu son halkasından haberdar olup değişime yön veren insanların arasına katılma fırsatı yakalayacak.

Ankara Üniversitesi rektörlüğünü yapan Profesör Doktor Necdet Ünüvar sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda seçmeli ders havuzlarına NFT’ye Giriş derslerini de eklediklerini duyurdu. Senato kararıyla gerçekleştirilen düzenlemede Güzel Sanatlar Fakültesi Temel Sanat Eğitimi Bölümü’nde NFT’ye Giriş dersleri üniversite sosyal seçmeli derslerin yer aldığı havuza eklendiği açıklandı.

NFT eğitimi veren ilk üniversite oldu

Bu karar ile birlikte Ankara Üniversitesi bu konuda önemli bir adım atarak NFT teknolojileri ile ilgili eğitim veren ilk üniversite olma unvanını kazandı. Güzel Sanatlar Fakültesi bünyesinde yer alan Temel Sanat Eğitimi Bölümü’nde seçmeli derslerin olduğu havuza eklenen ders önümüzdeki dönemde ilk kez eğitime açılmış olacak. Derse katılacak öğrenci sayısı da şimdiden belli oldu. Buna göre NFT’ye Giriş dersleri 70 kişilik bir kontenjan ile gerçekleştirilecek.

Her geçen gün büyüyor

2021’in en büyük yeniliklerinden biri olan NFT teknolojileri giderek daha çok insan tarafından kullanılmaya devam ediyor. Her geçen gün farklı bir sanatçının girdiği NFT dünyasına ilgi giderek artıyor. Yeni çıkan bir teknoloji ve de özellikle kripto zincirlerle çalışan bir teknolojik sistem ne kadar çok insan ve kurum tarafından benimsenirse o kadar önemli ve değerli hale gelmeye başlar. Ankara Üniversitesi’nin bu gelişmeyi görüp eğitime dönüştürerek gençlerin ve yakın gelecekteki Türk şirketlerinin önünü açması anlamında oldukça değerli. Atılan bu adımın diğer üniversite ve eğitim kurumlarına ön ayak olması bekleniyor.

Yorumlar (0)