Amazon'dan Tesla çalışanlarına davet!

Milyarder Elon Musk, evden mesai yapmak isteyen çalışanlara resti çekti. Musk, "Haftanın en az 40 saatini ofiste geçirin. Gelmeyenler istifa etmiş sayılacak." kuralını koydu. Jeff Bezos'un kurucusu olduğu Amazon şirketi ise buna karşılık, "Mars İmparatoru (Musk) tarafından istenmeyen kişileri aramıza görmekten mutluluk duyarız." şeklinde bir duyuru yaptı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 06.06.2022, 17:36 06.06.2022, 17:40 Hakan Öksüz
Amazon'dan Tesla çalışanlarına davet!

SpaceX ve Tesla'nın kurucusu Elon Musk'ın koyduğu bir kural, çalışanlarını rahatsız etti. Tamamen evden çalışmak isteyenlere rest çeken Musk, "Haftanın en az 40 saatini ofiste geçirin. Gelmeyenler istifa etmiş sayılacak. Buna uymak istemeyen kişiler istifa etmekte özgürdür." mesajını iletti.

Ünlü milyarderin çalışanlarına koyduğu bu kural, Jeff Bezos'un kurucusu olduğu Amazon şirketinin ilgisini çekti. E-ticaret şirketi Amazon, evden çalışmak istediği için Tesla'dan ayrılmak zorunda kalacak olan kişilere kapılarını açtı.

Amazon'un işe alım müdüründen mesaj!

Amazon şirketi, Tesla'dan ayrılacak parlak beyinleri bünyesine katmak istiyor. Konuya ilişkin açıklamada bulunan şirketin işe alım lideri Zafar Choudhury, "Mars İmparatoru (Musk) tarafından istenmeyen kişileri aramıza görmekten mutluluk duyarız. Elon Musk gibi insanların altında çalışmak istemiyorsanız, bize katılın." ifadelerini kullandı.

Amazon, "süresiz evden çalışma izni" vermişti

Koronavirüs salgını nedeniyle uygulanan karantinalar, birçok alanda olduğu gibi iş dünyasında da değişimlere yol açmıştı.

E-ticaret şirketi Amazon, isteyen çalışanlarının tamamen evden çalışmalarına müsaade etmişti. Ofise dönmek istemeyen kişilerin, süresiz olarak evden çalışmaya devam edebileceği belirtilmişti.

Yorumlar (0)